Emeklilere müjde niteliğinde açıklama geldi! Ödemeler Bayramı öncesi hesaplara yatacak!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, milyonlarca emeklinin akıllarında aynı soru yer alırken, merak konusu olan sorulara yanıt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi ç işte sizlerle, 2024 Kurban Bayramı ikramiyeleri ile ilgili son gelişmeler...

Güncelleme:

Bakan Işıkhan açıklama yaptı!

Emekli vatandaşlara özel olarak hazırlanan ve Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılan emekli bayram ikramiyesi,  bu yıl yapılan zamla birlikte, 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıktı. Emekli vatandaşlar “Kurban Bayramı ikramiye ödemelerine zam gelecek mi?” Sorusuna yanıt ararken, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, 3 bin TL bayram ikramiyelerini Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi emekli vatandaşlara ödeneceğini şuanda bayram ikramiyelerini zam gibi bir konunun gündemlerinde olmadığını dile getirdi.

2024 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Emekli vatandaşlar, Haziran ayı maaşlarını ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne hesaplarına yatacağını merak ederken, Kurban Bayramına denk gelen maaş ödemelerinin de bayramdan önce yatma ihtimali bulunduğu bilgisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi.

Bakan Işıkhan, emeklilerin gündeminde büyük yer kaplayan ikramiye ödemeleri ile ilgili şu bilgileri aktardı;

“Bayram öncesinde emekli ikramiyelerinin ödenmesi için bir takvim süreci gündemde var. Bununla ilgili ise teknik çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna duyurulacaktır. En yakın zamanda duyurulması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Tabi ki bayramdan önce ikramiyelerin emeklilerimize yansıtılması konusunda çalışmalarımıza daha hız veriyoruz.”

İkramiye ödemesinden kimler yararlanabilir?

2018 yılında başlayan, bayram ikramiyeleri 2018’den 2021 yılına kadar 1000 lira olarak ödendi.

2021’de 1100 liraya yükselen bayram ikramiyeleri, 2023’te 2 bin liraya, 2024 yılında ise yüzde 3 bin liraya yükseltildi. “Peki Bayram ikramiyelerinden kimler yararlanabilir?” diyorsanız eğer bu soruya kısaca şu şekilde yanıt verebiliriz.

Bayram ikramiye ödenmelerinden, emekliler yanı sıra diğer hak sahiplerine (Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları) de yararlanmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800