Emekli Kök Maaş Zammı Belli Oldu! Emekli Kök Maaş Zammı Bu Şekilde hesaplanıyor!

6 aylık enflasyon yüzdesi 24,73 olarak gerçekleşti! Emekli ve Memur maaş zammı netlik kazandı! “Peki Kök maaşım ne kadar oldu? Kök maaş hesaplama nasıl yapılır?” Gibi sorunların yanıtları işte sizlerle...

Güncelleme:

Temmuz ayı enflasyon rakamının açıklanması ile birlikte memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı da netlik kazandı. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin maaş artışı ise yüzde 19,31 oranında gerçekleşti.

Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşlarını 10 bin liraya yükseltileceğini açıklayarak, ocak ayı itibarıyla en düşük emekli aylığını 10 bin lira olarak açıklamıştı. 3 Temmuz 2024 tarihinde açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte, altı aylık olarak kök maaşa yansıyacak artış oranları belli oldu. Açıklanan verilere göre altı aylık olarak kök maaşa yansıyacak artış yüzde 24.73 oldu. Bu oranlara göre, kök maaşlara yüzde 24.73 oranında zam uygulanacak.

6 aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleşmesi ile birlikte temmuz ayı itibarıyla işçi emeklisinin maaş zammı yüzde 24,73 oldu. Bu durumda da Kök maaşına göre emekli maaşı şu şekilde;

10 bin TL olan emekliler 12 bin 473 TL,

15 bin olan emekliler 18 bin 709 TL,

20 bin olan emekliler 24 bin 946,

25 bin olan emekliler 31 bin 182 TL aylık alacak.

Kök Maaş Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte, “Kök maaşı nasıl hesaplanması nasıl yapılır?” sorusu yine merak konusu oldu. Sizlerde kök maaş hesaplaması ile ilgili bilgileri öğrenmek istiyorsanız eğer, SSK ve Bağ-Kur emeklileri kök maaş hesaplamalarını e-Devlet üzerinden kolaylıkla öğrenebilir.

SSK emekliler, e-Devlet’e giriş yapıp arama kısmına 4A Emekli Aylığı yazıp çıkan bağlantıya tıklayarak, “Detay” kısmına tıklayıp açılan pencerede detayları öğrenebilirsiniz.

Bağ-Kur emeklileri ise e-Devlet’e giriş yaparak, arama kısmına “4B Emekli Aylığı” yazıp çıkan ilk bağlantıdan gelen pencerede 4B Emekli Aylık bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800