Emekli Başvurusu Vereceklerin Dikkatine! SGK Uzmanı Tarih Vererek Uyardı!

Emeklilik yaşı gelen dilekçe vermeyi düşünen fakat bu konuda ne yapacağını şaşıran kişilere uzman isimden açıklama geldi! SGK uzmanı tarih vererek bu günü bekleyin dedi. İşte emeklilik başvurusu için en doğru ve kazançlı yıl...

Güncelleme:

Ülke gündeminde 2025 yılında emekli olacakların yüzde 30 daha az maaş alacağı konusunda söylentiler yer alırken, SGK Uzmanı Ersin Konar, bu konu ile ilgili açıklama yaparak, emekli adaylarına tek tek öngörülerini aktardı.

2025 Yılında Emekli Olacakların Maaşı Daha Az Mı Olacak?

Merkez Bankası’nın beklediği gibi yıl sonu enflasyonu gelirse eğer, 2025 yılında emekli olacakların yüzde 30 daha az maaş alacağı kamuoyunda gündem konusu olurken, SGK Uzmanı Ersin Konar, bu konu ile ilgili açıklama yaparak, “Bununla ilgili herhangi bir çalışma yok” dedi.  

Türkiye gündeminde 2024 yılında emekli olmalarının 2025 yılında emekli olmalarından yüzde 30 maaşlarını daha yüksek olacağına dair söylenti olduğunu dile getiren Konar, “Söylentilerin olabilmesi için aylık bağlama oranlarının 2025 yılında yüzde 30 aşağı düşürülmesi demek. Bu çalışmanın olacağını ben düşünmüyorum. Böyle bir ihtimalin olması çok zor bir ihtimal” dedi.

Emeklilik Başvurusu Ne Zaman Yapılırsa Daha Çok Maaş Alınır?

Emeklilik yaşı gelen dilekçe vermeyi düşünen fakat bu konuda ne yapacağını şaşıran emekli adayalar için önemli açıklamalarda bulunan Konar, “emeklilik dilekçesi vermeyi düşünen emekli adaylar, 2024 yılının son ayına kadar beklesin. Yüzde 30 dediğimiz oran çok büyük bir oran. Şu anda asgari ücretten emekli olanların aylık bağlama oranları ise yüzde 48 civarında” diyerek, “bu durumun asgari ücreti etkilemeyecek bir şey fakat yüksekten primi yatıran ya da asgari ücretin üstünde prim yatıranlar yahut emekli sandığı dediğimiz 657 memurlarımızın primleri tavandan yatıyor dolayısıyla alımların aylık yüzde 40’lara kadar düşmesi demek” uyarısında bulundu.

Konar açıklamasının devamında, “yüzde 30 aylık bağlama oranın düşeceğini tahmin etmiyorum. 2025 yılında aylık bağlama oranı net olarak düşecek diyemem çünkü bununla ilgili herhangi bir çalışma yok. Şayet böyle bir çalışma başlarsa 2025’te emekli olacak vatandaşlarımız 2024’ün 12’inci ayına kadar beklemelerini tavsiye ediyorum. Bu çalışma başladığı ise 2024’ün son ayında müracaat edebilirler” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800