EKPSS Tercihler Ne Zaman Başlayacak? EKPSS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Gelecek?

Milyonlarca adayın merakla beklediği EKPSS tercih süreci için gün sayısı azalıyor. Engelli EKPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, sıradaki önemli adım olan tercih işlemleri için ise gözler ÖSYM çevrildi. İşte EKPSS ile ilgili güncel bilgiler…

Güncelleme:

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih işlemlerini yapacak adaylar gözler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevirdi. “Peki EKPSS Tercihler ne zaman başlayacak?EKPSS Tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?” gibi soruların yanıtlarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

EKPSS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

Tercih işlemleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden gerçekleştirecek adaylar tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor olsa da bu konu ilgili ÖSYM tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak, EKPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunun kısa süre içerisinde yayınlanması bekleniyor. Kılavuzda, tercih yapılacak kadrolar, yerleştirme şartları, tercih süresi gibi detaylı bilgiler yer alacaktır.

EKPSS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

EKPSS tercih süreci, kılavuzun yayınlanmasının ardından başlayacak. ÖSYM'nin geçmiş yıllardaki uygulamalarına bakıldığında, sonuçların açıklanmasının ardından kısa bir süre sonra tercih döneminin başlaması bekleniyor.

2024 EKPSS tercih tarihlerinin açıklanmasının ardından EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800