Ehliyet sınavında yeni dönem! Motor Sorular azalıyor, Direksiyon sınavı değişiyor!

Kara yollarında elektrikli araçların artması ile birlikte direksiyon sınavlarında değişikliğe gidilme kararı alan sektör yetkilileri, ehliyet sınavı da motor bölümüne ilişkin sorular daha az olacağını, direksiyon sınavında ise iki alternatifli parkur da olacağını açıkladı.

Güncelleme:

Elektrikli araçların sayıların her geçen gün artması ile birlikte ehliyet sınavlarında yeni düzenleme ihtiyacı doğarken, motora ilişkin soruların azaltılarak, teknolojinin daha ön plana çıkması planlıyor. Sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için hazırlanan yeni yönetmeliğe ilişkin açıklamalar ise Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz’den geldi. Detaylar işte sizlerle...

Direksiyon Sınavında İkinci Parkur!

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamasında, sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için hazırlanan yeni yönetmeliğe ilişkin bilgileri aktardı. Tepeöz, 2016’da çıkan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nden sonra sınavın tek parkurda yapıldığına dikkat çekerek, kursiyerlerin parkur alanını ezberlediğini dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler doğrultusunda hazırlanan yeni yönetmelik çerçevesinde iki alternatifli parkuru yazdırdıklarını dile getiren Tepeöz, “İkinci parkur, kursiyerin daha iyi öğrenmesini ve daha çok araç kullanmasını sağlayacak. Bu durumda da eğitimin kalitesini artırmış olacak.” Açıklamasında bulundu.

Motor Sorusu Azalacak!

Yerli araç TOGG’un yollarda yer almaya başlaması ile birlikte elektrikli araçlara ilişkin de bir düzenleme yapılacağını dile getiren Tepeöz, “Mevcut sınavda kursiyerlere aracın motor bölümünü soruyoruz fakat, yeni yönetmelikle birlikte elektrikli araçla için sınav yapabilmenin de önü açılacak” diyerek, Elektrikli araçlarda motor bölümü bulunmadığına dikkat çeken Tepeöz, “ adaylar sınava giremiyordu, bunun önünü açtık. Bu nedenle de motor sorularını azaltacağız, teknolojiye ayak uyduracağız.” Diyerek açıklama yaptı.

Engelliler Kendi Araçlarıyla sınav olabilecek!

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, “yeni yönetmelik kapsamında, engelli kursiyerlerin gittikleri sürücü kursunda engellilere uygun araç olmadığı durumlarda, kursiyerler kendi araçlarıyla sınava girebilecek” dedi.

Ayrıca, yazılı sınavı geçtiği halde 5 kez direksiyon sınavında kalan kursiyerler için de düzenlemenin yer alacağına dikkat çeken Tepeöz, Kursiyerlerin 3 yıl boyunca yazılı sınav hakkının baki kalacağını, 3 yıl içinde başka bir kursa gidip kayıt olduktan sonra yazılı sınava girmeden direksiyon eğitimini alarak, direksiyon sınavına girilebileceğini belirtti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800