Doğal Gazda Temmuzda Geçerli Olacak Tarife Sabit kaldı!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), temmuz itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satışyla ilgili bilgileri açıkladı.

Güncelleme:

BOTAŞ tarafından yayınlanan verirlere göre, doğal gazda temmuzda geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldığı bilgisi yer alıyor...

Doğal Gazda Temmuzda Geçerli Olacak Tarife Sabit Kaldı!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’nin (BOTAŞ) internet sitesinde yayımlanan tarife tablosundan elde edilen bilgilere göre, doğal gazda temmuzda geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldığı bilgisi yer alırken, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’e (BOTAŞ)  konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine temmuzda uygulayacağı satış fiyatının 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıkladı.

Sanayi abonelerinin tarifesi ise, kademe 1 kapsamında 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 kapsamında ise 11 bin 374 lira olarak açıklandı.

BOTAŞ, Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak belirledi.

Doğal gazda fiyat tarifeleri ise aylık hesaplanmaktadır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları baz alındığında ise konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı Türkiye’de uygulanmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800