Dermatoloji Uzmanı, baharda sık görülen cilt hastalıklarına dikkat çekti!

Dermatoloji Uzmanı, bahar aylarında artış gösteren, cilt hastalıkları ile ilgili bilgiler vererek, alınacak önlemleri açıkladı. İşte sizlere bahar aylarında daha sık görülen 4 cilt hastalığı ile ilgili bilgiler ve önlemler...

Güncelleme:

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte, bahar aylarında meydana gelen polenler nedeniyle alerjiye genetik yatkınlığı olan kişilerde alerjik reaksiyonlar olabiliyor. Peki bu hastalıklar neler? Polen alerjisi olan kişilerin neye dikkat etmesi gerekiyor? Tüm soruların cevaplarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Uzman Dr. Polen alerjisiyle ilgili açıklama yaptı!

Bahar aylarında artan alerji reaksiyonlarına karşı alınabilecek önlemlerle ile ilgili açıklama yapan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ada Bozkurt, polenler nedeniyle alerjiye genetik yatkınlığı olan kişilerin, polen yoğunluğunun arttığı saatlerde dışarda olmaması gerektiğine dikkat çeken Uzman Dr. ev havalandırmak için cam pencere balkon da polen yoğunluğunun arttığı saatlerde açık kalmamalı, çamaşırlar dışarıya asılmamalı, dışarıdan geldikten sonra duş alınmalı” dedi.

Bahar aylarında en sık görülen cilt hastalıkları neler?

Bahar aylarının alerji problemi olanlar için genellikle zor geçtiğini aktaran, Dermatoloji Uzmanı cilt hastalıkları ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Tahrişe bağlı (irritan), kuruluğa bağlı “egzema” genellikle kış aylarında artış gösterse de, alerjik egzema bahar aylarında da görülmektedir. Alerjik egzama, bebek ve çocuklarda yüz, kollar, boyun ve bacakların dış yüzünde, daha büyük çocuklar ve erişkinlerde de, dizlerin arkasında, dirseklerin iç yüzü ve gövdede kuruluk şeklinde kendini gösterir. Kronikleştikçe deride kalınlaşma aynı zamanda da iltihaplı yaralar meydana gelir. En belirgin özelliği ise kaşınmadır.

Bahar aylarında havaların ısınmasıyla birlikte artan nem oranının, özellikle ayaklarda oluşabilecek “mantar” enfeksiyonlara neden olabiliyor. Mantar oluşumunu en aza indirgemek için hava geçirgenliği olan ayakkabılar ve pamuklu çoraplar tercih edilmelidir. Kişisel eşyaların hijyenik olması gerekmektedir.

Halk arasında genel olarak “kurdeşen” olarak adlandırılan “ürtiker” en sık rastlanan cilt hastalıklarından biridir. Ürtiker, ciltte kızarıklık, şişlik ve kaşıntıya neden olabileceği gibi, göz kapakları ve dudaklarda şişme, deride şiddetli kaşıntı olarak meydana gelir.

Güneş lekeleri vücudun güneşe maruz kalan bölgelerde oluşabilir. Bu lekelerin oluşumundan korunmak adına düzenli olarak cilt yapısına  uyumlu güneş koruyucular kullanılmak en doğru tercih olacaktır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800