Dar ve Orta Gelirli Vatandaşa Konut Desteği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi; dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut desteği müjdesi verildi! Dar gelirli aileler ve çocuk için yardım, emekli ve asgari ücretli vatandaşlar için özel olarak hazırlanacak olan destek paketleri işte sizlerle....

Güncelleme:

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından, gelecek olan destek paketleri dahilinde, dar gelirli, ihtiyaç sahibi, vatandaşlara yapılacak sosyal yardımların tek başlık altında toplanacağının sinyallerini veren Ak Parti yetkilileri, bundan sonraki destek paketlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesinin planlandığını açıkladı.

Dar ve Orta Gelirli Vatandaşlar İçin Yeni Destek Modeli!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından, söz konusu destek paketlerinin kamuoyuna açıklanacağı duyruldu. Yapılan duyuruya göre, bakanlık tarafından belirlenerek, açıklanacak paketler daha sonra değiştirilmeyecek ve belirlenen kriterleri karşılayan vatandaşlara sosyal yardım verileceği bilgisi yer alıyor.

Yetkili bakanlıklar tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda söz konusu paket kapsamında, yardıma muhtaç olan kişilerin maaş, eve gelen toplam para, çocuk sayısı, ev araba olup olmaması gibi kriterlere değerlendirilecek ve sosyal yardım ödemeleri bu kriterlere göre verilecek.

Konuta Erişimi İçin Farklı Formüller Gündeme Gelecek!

Emeklilere, asgari ücretlilere, dar gelirli vatandaşlara ve işsizlere yapılacak yardımların herkese değil sadece ihtiyaç sahiplerine yapılacağı bilgisi verilirken, kira, gıda yardımı gibi destek paketlerine ek olarak 3 çocuktan fazla çocuğu olan ailelere vergi indirimi gibi ek destek imkanı sunulacağı bilgisine ulaşıldı.

AK Parti kaynakları ise; Belediyeden, Sivil Toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar olduğuna dikkat çekerek, bunların tek elden yapılması gerektiğini dile getirerek, “Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla artırılacak. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması, ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi birbirinden farklı uygulamalar hayata geçirilecek.” Dedi.

Erdoğan, tarafından verilen talimat ile, yeni konut modeli kapsamında dar gelirli ve orta gelirli vatandaşların konuta erişimi için farklı formüller getirilecek ve dar gelirli vatandaşlara uygun faizli konut kredisi, TOKİ imkanı sunulacağı bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800