Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi; İhtiyaç Sahiplerine 1200 TL’ye Kadar Ödemeler Yapılmaya Başladı!

Aile destek programı 2024 yılına kadar devam edilmesi kararı alındı; “Peki, ağustos ayı aile destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına ne zaman aktarılacak? Destek ödemeleri arttı mı?” ayrıntılar işte sizlerle…

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı son karar, Türkiye Aile Destek Programı'nın süresinin 2024 sonuna kadar uzatılacağı bilgisi verilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerinin hangi tarihlerde hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Göktaş Merak Edilen Sorulara Yanıt Verdi!

Türkiye Aile Destek Programı bilindiği üzere, pandemi dönemiyle başlayarak, dar gelirli ve geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere ödenmeye başlatılmıştı. 2023 Haziran'ında yapılan son ödeme döneminden sonra, hak sahibi vatandaşlara müjde verildi. Programın 1 yıl daha devam edilmesi kararı alınmıştı. Son alınan karar doğrultusunda temmuz ayında süreç tamamlandı. Söz konusu programında sona gelindiği düşünülürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamasıyla birlikte, Türkiye Aile Destek Programı'nın süresinin 2024 sonuna kadar uzatıldığı müjdesi verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Göktaş ise ödeme planı ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Türkiye Aile Destek Programının ilk ödemelerinin 9 Ağustos'ta gerçekleşeceğini ve yıl sonuna kadar belirli aylık periyotlarla ödemelerin hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılacağının bilgisini verdi. Ayrıca, gerekli şartları taşıyan ihtiyaç sahibi ailelerin, yeni başvuruları kabul edilmeye devam ettiğini açıkladı.

Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar?

Ödemeler, ailelerin aylık gelirlerine ve çocuk sayıları baz alınarak gerçekleşmektedir. Bu kapsamda da kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre belirlenen aylık destek tutarı şu şekilde;

Aylık Geliri, 450 TL ve altı olan ailelere:1.250 TL

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı olan ailelere: 1.100 TL

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı olan ailelere: 950 TL

1372,30 TL üzeri ─ 5.667,37 TL’den az olan ailelere: 850 TL ödeme yapılacak.

Başvuran Kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması gerekmemektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800