Cumhurbaşkanı Kararıya Sigara Fiyatlarına Uygulan Vergi Tutarları Yeniden Belirlendi! İşte O Oranlar

Sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmak adına yeni bir adım atıldı. Karar Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan karar doğrultusunda, sigara fiyatlarına uygulanan nispi vergi indirildi, maktu vergi yükseldi.

Güncelleme:
  • Sigara fiyatlarına uygulan vergi tutarları yenide belirlendi. Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte sigarada nispi vergi yüzde 53,5'e indirilirken, maktu vergi tutarı 7,8 liraya çıkarıldı.

Sigara Fiyatlarına Uygulan Vergi Tutarları Yenide Belirlendi

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararla, özel tüketim vergisi oranları ile maktu vergi tutarları yeniden belirlenerek sigaranın vergileme yapısında değişikliğe gidildi. Sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmak için alınan karar hükümlerini ise Hazine ve Maliye Bakanı yürütecek.

Alınan karar doğrultusunda, sigara üzerindeki nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, paket başına alınan maktu vergi tutarı 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı.

Vergileme yapısındaki söz konusu değişiklik bütçede herhangi bir gelir kaybı olmayacak şekilde düzenlendiği bilgisi verilerek, sigaranın çarpan katsayısını 5,17'den 4,38'e indirmiş olduğu belirltildi.

Bu şekilde de sigara firmalarının 1 birimlik maliyet artışını karşılamak adına sigara fiyatlarını 5,17 lira değil 4,38 lira artırmaları yeterli olacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800