Canan Karatay uyardı! O besin karaciğeri yağlandırıp şekere yol açıyor!

Yapmış olduğu açıklamalarla her zaman dikkatleri üzerine çeken Canan Karatay, dünyanın en faydalı besini ile ilgili açıklama yaparak, mucize besininin faydalarını ekmeğin zararlarını açıkladı. İşte sizlerle dünyanın en faydalı o besini ile ilgili bilgiler...

Güncelleme:

Ekmek konusunda sert açıklamalarıyla gündem konusu olan, Karatay bu defa cevizin faydalarına dile getirerek, ekmeğin organları çürütücü etkisine dikkat çekti. Ekmeğin bağımlılık yaparak vücudun bazı organlarına zarar verebileceğini dile getiren Karatay’ın yapmış olduğu açıklamasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Ekmeğin zararları saymakla bitmiyor!

Ekmek konusunda sert açıklamalarıyla gündem konusu olan, Karatay, ekmeğin zararlı ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Gluten, buğday, arpa ve çavdarda bulunan bir protein olarak bilmektedir. Bazı insanlar için sindirilmesi zor olabilir. Gluten,  intoleransı, çölyak hastalığı olan kişilerde sindirim sorunları, bağırsak irritasyonu ve diğer semptomlara neden olabilir.

Bazı ekmeklerde bulunan, işlenmiş içerikler, metabolik sendrom, obezite ve kalp hastalığı riskini artırabilir.

Fırınlanmış ekmeklerde, yüksek sıcaklıklarda proteinler ve karbonhidratlar arasındaki kimyasal reaksiyonlara bağlı olarak, glikozilasyon end ürünleri (AGE’ler) oluşabilir.  AGE’lerin aşırı alımı ile birlikte, iltihaplanma, yaşlanma, kronik hastalıkların riskini artabilir.

Ekmek, tek başına tüketildiği taktirde, diğer besin gruplarının eksikliğine neden olabilmektedir.

Aşırı miktarda tüketilen ekmek, yüksek karbonhidrat ve kalori içeriği olarak bilinmesi nedeniyle, kilo alımına ve obeziteye davetiye çıkarıyor.

Bazı ekmek çeşitlerinde bulunan aşırı tuz, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Ekmeğin sık tüketimi karaciğer yağlanmasına diyabet, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa yol açabilir.

Ekmeğin zararlarının, kişilerin tüketim durumuna ve sağlık durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini dile getiren Karatay, dengeli bir beslenme ve aynı zamanda da planlı bir şekilde çeşitli ve ölçülü tüketildiğinde, kaliteli ekmeklerin sağlıklı bir diyete katkıda bulunabileceğine dikkat çekti.

Karatay “ekmek yerine ceviz yiyin” dedi

Karatay, ekmeğin bağımlılık yapıcı özelliklerine dikkat çekerek, cevizi faydalarını dile getirdi. Karatay, cevizin, sağlıklı yağlar, protein, lif, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir kuruyemiş olduğunu dile getirerek, karbonhidrat içeriğinin daha düşük olması şişkinliği önlediğine dikkat çekti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800