Borsa yatırımcısı Serkan Ünal, temettü alan yatırımcılara tavsiyelerde bulundu

Uzun vadeli borsa yatırımcısı Serkan Ünal, temettü alan yatırımcıları uyardı. Yanlış fiyatlamaya dikkat çeken Ünal, hisse senedinin temettü vermesinin tek başına anlamının olmayacağını belirtti.

Güncelleme:

   Uzun vadeli borsa yatırımcısı Serkan Ünal, kendi X hesabından yatırımcılara tavsiye paylaştı. Düzenli olarak temettü dağıtan şirkette, zamanın yatırımcının lehine çalıştığını aktaran Ünal, yanlış fiyatlama ile alınan temettünün tek başına faydası olmayacağının altını çizdi.

   Geçmişte işleri iyi olup temettü veren bir şirketin işlerinin bozulmasının mümkün olduğunu belirten Serkan Ünal, "Düzenli olarak temettü dağıtan ya da büyüyen bir şirkette, zaman yatırımcının lehine çalışır, fiyat değil. Eğer yanlış fiyatlama ile aldıysanız hisse senedinin temettü vermesi ya da büyümesi tek başına anlamlı olmayacaktır. Kaldı ki geçmişte işleri iyi olup temettü veren bir şirketin işlerinin bozulması da ihtimal dahilindedir. Borsanın mantığını öğrenmek isteyenler yeni başlayanlar için borsa eğitim videomu izleyebilirler. https://youtu.be/y2jngXONhKg" ifadelerini kullandı.

   Ünal'ın gönderisine gelen iki yanıt dikkat çekti.

Temettü nedir?

   Temettü, bir şirketin kârının bir kısmının, genellikle belirli bir zaman aralığında (çoğunlukla yıllık) hissedarlarına dağıtılan bir ödeme şeklidir. Şirketin karının bir kısmının hissedarlara dağıtılması, hissedarların şirketin performansından doğrudan faydalanmalarını sağlar.

Serkan Ünal kimdir?

   Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2005 yılında mezun olan Serkan Ünal, işletme üzerine TOBB ETÜ’de yüksek lisans ve Ufuk Üniversitesi’nde doktora yapmıştır. Yurt dışında ve Türkiye’de büyük ölçekli yatırım projelerinde görev almış olan Ünal, ulusal ve uluslararası akademik dergi ve kitaplarda çok sayıda yayın kaleme almıştır. Akademik yayınlarına ve borsa yatırımcılığına devam eden Serkan Ünal, halen Ufuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmayı sürdürmektedir.

Etiketler serkan ünal
Yorumlar
Kalan Karakter 800