Borsa yatırımcısı Serkan Ünal, serbest ve hisse yoğun fonları kıyasladı! Fark kazanca yansıyor mu?

Uzun vadeli borsa yatırımcısı Serkan Ünal, serbest fonlar ile hisse yoğun fonları karşılaştırdı. Aralarındaki esneklik farkını inceleyen Ünal, kazanç durumlarını ele aldı.

Güncelleme:

   Uzun vadeli borsa yatırımcısı Serkan Ünal, serbest fonlar ile hisse yoğun fonları kendi X hesabında karşılaştırdı. Aralarındaki esneklik farkının kazanca yansımasını analiz eden Ünal, hisse yoğun fonların standart sapmasının düşük olduğunun altını çizdi.

   Son 5 yılın verilerini inceleyen Serkan Ünal, paylaşımında şu değerlendirmeyi yaptı:

   "Serbest fonların en önemli özellikleri belli varlıklara odaklanabilmeleri ve daha esnek hareket edebilmeleridir. Hisse yoğun fonlar ise uymak zorunda oldukları kurallar nedeniyle 15'in üstünde hisse taşımak zorunda kalırlar. Peki bu esneklik farkı kazanca yansımakta mıdır?

   Son 5 yılda aralıksız olarak işlem gören hisse yoğun fon sayısı 55, serbest fon sayısı da 105 olarak gerçekleşmiş.

   Bu 160 fon arasından son 5 yılda en yüksek getiriyi sunan 30 fonun dağılımına baktığımızda 21'inin hisse yoğun fon olduğunu görüyoruz.

   Ortalama ve medyan getirilerde hisse yoğun fonlar çok daha yüksek getiri elde etmişler. Üstelik bunu daha düşük standart sapma ile gerçekleştirmişler."

   Ünal'ın gönderisinin altına gelen yorumlardan bazıları:

Serkan Ünal kimdir?

   Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2005 yılında mezun olan Serkan Ünal, işletme üzerine TOBB ETÜ’de yüksek lisans ve Ufuk Üniversitesi’nde doktora yapmıştır. Yurt dışında ve Türkiye’de büyük ölçekli yatırım projelerinde görev almış olan Ünal, ulusal ve uluslararası akademik dergi ve kitaplarda çok sayıda yayın kaleme almıştır. Akademik yayınlarına ve borsa yatırımcılığına devam eden Serkan Ünal, halen Ufuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmayı sürdürmektedir.

Etiketler serkan ünal
Yorumlar
Kalan Karakter 800