Boeing'in elektrikli uçan taksisi eVTOL ilk uçuşunu yaptı (Video)

Boeing'in elektrikli taksi firması Wisk Aero, eVTOL uçağının Los Angeles'ta ilk uçuşunu gerçekleştirdi ve bu olaya dair bir video da paylaşıldı. İşte o görüntüler...

Güncelleme:

Wisk, aslen 2010 yılında Zee Aero adı altında kurulmuş bir şirket. Daha sonradan, beşinci nesil elektrikli hava taksi teknolojisini geliştirdikten sonra, Kitty Hawk şirketi ile birleşti ve Boeing'den aldığı yatırım sonrasında Wisk ismini benimsedi. Son olarak, Boeing şirketi Wisk'i tamamen satın alarak kısa mesafeli uçuşlarda kullanılmak üzere eVTOL aracını geliştirmeye devam etti. 

Şirketin geliştirdiği altıncı nesil elektrikli uçak, dört kişiyi taşıyabilir ve 145 kilometre menzile sahip. Ayrıca, otomatik uçuş özelliklerine de sahip olan bu uçak, sadece 15 dakikada şarj edilebilir.

Elektrikli dikey iniş kalkış yeteneğine sahip eVTOL uçakları günümüzde oldukça popüler hale geldi. Birçok şirket, bu tür uçakların geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapıyor. Jetson One firması, bu ay içinde İtalya'da sertifikasyon alan ilk eVTOL aracına sahip oldu. Bu nedenle, gelecekte kısa mesafe taşımacılık için uygun kalkış ve iniş yapabilen eVTOL araçlarının daha yaygın bir kullanıma sahip olması bekleniyor.

Etiketler uçan taksi
Yorumlar
Kalan Karakter 800