Bireysel ve Konut Kredi Faizleri Düşecek Mi? Sorusuna Yanıt Uzman İsimden Geldi!

Son zamanlarda bir hayli yükselen kredi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği merak konusu olurken, Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram "Faizlerin düşeceğini öngörüyoruz" açıklaması geldi.

Güncelleme:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDKK) bireysel ve konut kredileriyle ilgili önemli bir adım atarak, bu kredi türleri için uygulanan ilave risk ağırlığı kaldırdı. Bu karar sonrasında kredi faiz oranı düşecek mi? Sorusunun yanıtı merak konusu olurken, Bayram’dan gelen açıklamalar dikkatleri çekti. Ayrıntılar işte sizlerle…

Kredi Faizleri Düşecek Mi?

BDDK, 31 Temmuz 2023’te yaptığı düzenlemeyle, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında baz alınan risk ağırlıklarını, ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından artırılmasına karar vermişti. BDDK tarafından gelen açıklamayla birlikte bu düzenlemede daha önce kullanılan oranlara dönüldü.  Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram ise bu konu ile ilgili milliyet.com.tr değerlendirmede bulunarak şu bilgileri aktardı;

Bayram, “BDKK tarafından yapılan yeni düzenleme ile birlikte bankaların maliyeti düşecek ve bu durumda da kredi faizlerinin düşmesini bekliyoruz. Özellikle önceki dönemde konut piyasasında iç talebin tekrar dengelenmesi ve önlemlerin alınması adına konut kredisinde faizler yükselmişti. Faizlerin tekrar düşeceğini öngörüyoruz” dedi.

Kredi Faizleri Ne  Zaman Düşer?

Mevcut durumda konut kredi faizlerinde yüzde 2,79’a varan bir kampanyanın gündeme geldiğine dikkat çeken Bayram, “yavaş yavaş konut piyasasının açılmaya başladığını görüyoruz. Ayrıca, bir senedir konut piyasasında daralma piyasayı olumsuz etkilemiş olsa da bu durumun yavaş yavaş son bulacağını hep birlikte göreceğiz. Konut kredisinde faizler düşüşe geçecektir. Faiz düşüşleri kademeli bir şekilde olacaktır. Ne zaman düşer derseniz, şu anda Merkez Bankası politika faizinin değişeceğini düşünmüyorum. Son yayınlanan metinde de sıkı para politikası duruşunun devam edeceğine ilişkin bilgiler yer alıyor. Bence hızlı bir şekilde faiz düşüşü olmayacaktır. Eğer düşüş olacaksa gelecek yılın ilk çeyreğinde düşüş başlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800