Bir Vatandaş 'Paramız Pul Oldu' Başlığıyla Ev Almak İçin Kaç Kilo Paraya İhtiyacı Olduğunu Hesapladı

Konut fiyatları yükseldi. Vatandaşlar bu durumu hakkında değerlendirmede bulunurken, konut fiyatlarıyla ilgili bir vatandaş sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak dikkatleri çekti. Ayrıntılar işte sizlerle…

Güncelleme:

Ülke genelinde yükselen enflasyon birçok sektörde etkisini gösterse de bu durumdan en çok nasibini konut piyasası aldı. Öyle ki bir vatandaş sosyal medya hesabı üzerinden 'Paramız Pul Oldu' başlığıyla ev almak isteyen bir kişinin kaç kilo paraya ihtiyacı olduğunu tek tek hesapladı.

Ev Almak İçin Kaç Kilo Paraya İhtiyaç Var?

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde eski meclis üyesi Oktay Söğüt sosyal medya hesabından yaptığı 'Paramız Pul Oldu' paylaşımıyla dikkatleri çekti. Söğüt, Trabzon'da ev almak isteyen bir kişinin kaç kilo para ödemek zorunda olduğunu hesaplayarak, yaptığı hesaplamalarda 200 TL'lik banknotlarla ödeme yapılması durumunda 21 kilo 187 gram ağırlığında paraya ihtiyacın olduğunu hesapladığını açıkladı.

Oktay Söğüt'ün yaptığı o hesaplama şu şekilde;

Trabzon’da ortalama 3 milyon 750 bin lira olan bir konutu satın almak isteyen bir kişinin en büyük kâğıt para olan 200 liralık banknotlardan ödeme yapması durumunda tam tamına 18 bin 750 adet gerektiğini açıklayan eski meclis üyesi Söğüt “200 liralık bir banknotun da 1,13g olduğundan hareketle; 3 milyon 750 bin lira 21 kilo 187 g eder” diyerek paylaşımda bulundu.

Söğüt ayrıca; 200 liralık banknotların 1 Ocak 2009 tarihinde tedavüle çıktığına dikkat çekerek O tarihte dolar kuru 1,52 olduğunu anımsatarak, o zamanda 200 liranın 131 dolara karşılık geldiğinin altını çizdi. Mevcut dönemde ise dolar kuru 34 kadar çıktığına dikkat çeken Söğüt, bu durumda 200 liranın karşılığının sadece 6 dolar olduğunu belirterek, paylaşımını şu şekilde sonlandırdı; “Anlayacağınız paramız pul olmuş. 21 kilo paraya bir konut alınır olmuş…”

Yorumlar
Kalan Karakter 800