'Beko 100 Kadın Bayi' projesi Cumhuriyet'in 100.yılında kadın girişimcileri destekliyor
Beko'nun, kadın girişimcileri teşvik etmeyi ve bayi ekosisteminde kadın temsilini artırmayı amaçlayan "Beko 100 Kadın Bayi" projesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında belirlediği 100 kadın bayi hedefine ulaştı.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlŞirketin açıklamasına göre, Beko, 2019 yılında başlattığı "Beko 100 Kadın Bayi Projesi" ile kadınları girişimciliğe teşvik etmeyi ve bayi ekosisteminde kadın temsilini artırmayı amaçladı. Şirket, bu projede belirlediği ilk hedefe ulaşmış bulunuyor
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında 100 kadın bayi
Beko'nun 100 kadın bayisi, özel olarak Ankara'da düzenlenen 3. Beko Kadın Bayi Zirvesi'nde bir araya geldi ve bayiler, Arçelik ve Beko yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.
Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer'in açıklamasında belirttiğine göre, bayi ekosisteminde kadınların oranı projenin başlangıcında yüzde 1'in altındaydı. Ancak şu an bu oran yüzde 10'a yükselmiş durumda. Dinçer, bu başarıya ulaşmanın ve 100 kadın bayi hedefine erişmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca, Koç Holding'in öncülüğünde desteklenen Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Platformu'nun taahhütleri arasında, Beko bayileri arasındaki kadın oranını 2026'ya kadar yüzde 25'e yükseltme hedefi olduğunu belirtti.
Dinçer, bayilerin ekonomiye önemli katkılar sağladığını ve kadınların bu yapıda daha fazla yer almasının toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı. Halihazırda kadın bayilerin sağladığı istihdamın yarısından fazlasını yine kadınların oluşturduğunu belirterek, projenin kadın istihdamını artırdığını ve kadınların birbirlerine ilham kaynağı olduğunu söyledi. Dinçer, nihai hedeflerinin, mesleğin cinsiyeti olmadığı bir ekosistem oluşturarak kadın temsilini yükseltmek olduğunu ifade etti.
UN Women Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Zeliha Ünaldı ve yazar-girişimci Şermin Yaşar'ın katılımıyla gerçekleştirilen Sınırların Ötesine Geçen Kadınlar Paneli'nde toplumsal cinsiyet eşitliği için teknoloji ve inovasyonun kritik bir faktör olduğu vurgulandı. Ünaldı, Koç Holding liderliğindeki bu koalisyonun toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için teknoloji ve inovasyon alanında dönüştürücü projeler üzerinde çalıştığını belirtti ve Beko'nun "Kadının İşi, Gücü Projesi"nin kadınların ekonomik güçlenmesi ve teknoloji alanında potansiyellerinin görünür kılınması açısından önemli bir örnek olduğunu ifade etti. Yaşar da, çocukların iyi örneklerle ilham alması gerektiğini belirtti ve kendi hayallerini gerçekleştirmeye çalışarak iyi bir rol model olmaya çalıştığını paylaştı.
Bayilere ödül verildi
Beko bayileri Aysel Kahvecioğlu, Ebru Akan ve Çiğdem Karadağ Soba'nın ilham verici öykülerini paylaştığı zirvede, çeşitli kategorilerde başarılı olan bayilere ödüller verildi.
Beko'nun 2019'da başlattığı girişimci kadınlara destek projesi büyük ilgi görmüş ve 10 binden fazla başvuru almıştır. Başvurular, bölgedeki bayi ihtiyacına göre değerlendirilmekte olup, sektör deneyimi aranmamaktadır. Proje kapsamında kadın girişimciler, mağaza keşifinden altyapıya, mentörlükten eğitime, satış ve pazarlamadan depolamaya kadar birçok alanda teşvik ve desteklerden yararlanmaktadır. Ayrıca, 2023'te projenin kapsamında 372 kişiye yüz yüze ve online eğitimler sunulmuştur.