Bakanlık Kadınlara12 Bin TL'ye Kadar, Geri Ödemesiz Destek İmkânı Sunuyor! İşte Şartlar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere yönelik birbirinde farklı sosyal destek ödemesi yaparak, ekonomik açıdan dar gelirli alileri desteklemeye devam ederken, sosyal güvencesi olmayan kadınlara belli şartlar altın yıllık 12 bin TL ödeme yapacağını duyurdu.

Güncelleme:

Bakanlık tarafından yürütülen, destek programları arasında sosyal güvencesi olmayan kadınlara yönelik sunulan destek ödemesi dikkatleri çekerken, söz konusu destek programı kapsamında, eşlerini kaybeden ve ekonomik sıkıntılar yaşayan kadınların sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Destek Ödemesine Nasıl Başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım programları dar gelirli geliri olmayan vatandaşlar için ayrı ayrı avantaj sunmaya devam ederken, eşini kaybeden kadınlara yönelik özel bir destek programı sunan bakanlık bazı şartlar altında, söz konusu program kapsamında, belirli şartları sağlayan kadınlara başvuruda bulunmaları durumunda, 12 bin TL'ye kadar ödeme yapıyor.

Eşini kaybeden kadınların bu yardımdan yararlanabilmesi için; Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yönelik koşuları taşıyor olması gerekmektedir. Bu haktan son resmi nikahlı eşini kaybetmiş olan kadınlar faydalanabilir.

Gerekli şartları taşıyan kadınlar başvuru işlemlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracığıyla gerçekleştirebilir. Başvurular bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden ya da il ve ilçe sosyal hizmetler müdürlüklerine şahsen yapılması gerekmektedir.

Başvuru işlemlerini bakanlık tarafından talep edilen belgelerle gerçekleştiren kişilerin başvuru işlemleri gerekli incelemeler yapıldıktan sonra değerlendirilerek, uygun görülen kişilere söz konusu ödeme düzenli olarak yapılacaktır.

Ödemeler Nasıl Yapılıyor?

Eşi vefat eden kadınlara sağlanan yardım için başvuru yapan ve başvurusu uygun bulanan kadınlara ödenecek tutar şu şekilde;

Söz konusu ödeme, hak sahibi vatandaşların hesaplara aylık 1.000 TL olarak hesaplanarak, her iki ayda bir 2.000 TL olarak hesaplarına aktarılacaktır. Bu koşullar arasında, toplam yıllık ödeme tutarı ise 12.000 TL olacaktır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800