Bakanlık Açıkladı; Instagram’a Gelen Yasak Ne Zaman Bitecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a getirilen erişim engeli ile ilgili yeni açıklamalarda bulunarak, açılış tarihiyle ilgili küçük sinyaller verdi . İşte sizlerle O konuşmanın detayları ve Instagram ile ilgili son gelişmeler.

Güncelleme:

2 Ağustos’ta gelen erişim engelinin sonrasında, kamuoyunun gündemindeki en büyük konu Instagram olurken vatandaşların merak ettiği ”Instagram ne zaman açılacak? Instagrama erişim engeli neden geldi?” bu sorulara yanıt bakanlıktan geldi.

Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi!

Dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında olan Instagram, bilindiği üzere 2 Ağustos’ta Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından gelen kararla Türkiye’de erişime kapatıldı. Bu durum karşısında şoka uğrayan kullanıcılar Instagram’ın yeniden erişime açılacağı tarihi merak ediyor.

”Peki Instagram ne zaman açılacak?” sorusu en çok araştırılan konular arasında yer alırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a getirilen erişim engeli ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Uraloğlu’nun “Kapalı kalması inanın bizi çok mutlu etmiyor. Çok fazla uzamasını istemiyoruz. 3 toplantı yaptık, belli bir noktaya geldik. Bugüne nasip diyelim.” Sözleri gündem oldu.

Uraloğlu konuşmasında, “Ne yaparlarsa ya da nasıl davranırlarsa kapatırız” şeklinde bir yaklaşım içerisinde olmadıklarını dile getirerek, “Bizim ülke olarak gösterdiğimiz demokratik yaklaşımı bu sosyal medya platformları ne yazık ki göstermiyor. Size hiçbir bildirim yapmadan hesabınızı bloke edebiliyor, kaldırabiliyor, bazı paylaşımları ise komple engellenebiliyor. Ebette onun da kuralları olacak ancak yerine göre sizin kanunlarınıza hilaf şeyler yapabiliyor. Bu doğrultuda da biz bu anlamda kesinlikle sosyal medya platformlarının faaliyetlerinin sürdürülmesinden yanayız. Asla bir yasakçı zihniyet içerisinde değiliz.” Diyerek açıklama yaptı.

Erişim engelinin neden kaldırılmıyor?

Instagram konusunda görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Uraloğlu, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim içerisinde olduklarına dikkat çekerek, şu bilgileri aktardı;

Uraloğlu, “Onlara öncesinde de bildirdiğimiz ve son süreçte de bildirdiğimiz konular var. Bunlar, Bizim ‘katalog suçlar’ ile ‘toplumumuz ve ülkemizin hassasiyetleri’ dediğimiz konular. Sürekli bildiriyoruz. Dün arkadaşlar tekrar değerlendirdi, bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz.” Dedi.

Bakan Uraloğlu, konuşmasında Instagram’a erişim engelinin kaldırılması için yapılan görüşmelerde, terör tanımı anlaşmazlığı giderilemediğine dikkat çekerek, Ankara’nın terör örgütleri konusunda beklentilerinin karşılanmasını beklediğini dile getirdi. META yetkililerinin PKK’nın uluslararası düzeyde terör örgütü olarak kabul ettiğini, bu konudaki paylaşımlarda algoritmasını düzelteceğini bildirdiğini, Ancak aynı adımın, YPG ve FETÖ için atılmış olmadığını dikkat çekerek, erişim engelinin de bu nedenle kaldırılmadığını aktardı.

Ayrıca META yetkilileri ile kısa süre içerisinde yeni bir görüşme yapılacağını açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800