Bakan Uraloğlu açıkladı! Milyonlarca emekli bu indirimden yararlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilere sunulan, yüzde 15 ve yüzde 50 oranlarındaki indirimli biletlere ilgili açıklama yaparak son değerlendirme raporunu yayınladı. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Bakan Uraloğlu Emeklilere sunulan indirimli biletlere ilgili açıklama yaparak, uygulamaların büyük ilgi gördüğünü açıkladı. Uraloğlu, 353 binden fazla emeklinin demir yolu, şehirlerarası otobüsler ve hava yolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandığını açıkladı.

353 Binden Fazla Emekli İndirimli Biletten Yararlandı

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklama ile birlikte, emeklilerin refah düzeyini artırmaya yönelik yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekerek, yaklaşık 16 milyona ulaşan emekli nüfusunun fiziksel ve ruhsal sağlıklarıyla sosyal ve kültürel yönden yaşamlarına destek olmak adına ulaştırmada indirim uygulamalarını hayata geçirdiklerine dile getirerek şu bilgileri aktardı;

“Bu uygulamalar büyük ilgi gördü ve 353 binden fazla emekli demir yolu, şehirlerarası otobüsler ve hava yolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandı” diyen Uraloğlu, ekonomik ve konforlu ulaşımın en temel ihtiyaçlardan olduğunu vurgulayarak, emeklilere 1 Nisan’da yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim kampanyası başlattıklarını, Trenlerde 60-64 yaş yolculara yüzde 15, 65 yaş ve üstü yolculara yüzde 50 indirim uygulandığını anımsattı.

Söz konusu indirimden bugüne kadar 98 bin 200 kişi yararlandığının altını çizen Uraloğlu, yaz mevsiminde ise seyahat hareketliliğinin arttığını ve emeklilere sağlanan yüzde 10 indirim uygulamasından bugüne kadar yüksek hızlı trenlerde 58 bin 674, bölgesel trenlerde 22 bin 921, ana hat trenlerinde ise 16 bin 605 kişinin yararlandığını açıkladı.

Şehirler Arası Bilet Fiyatlarında yüzde 20 İndirim!

Otobüsle şehirlerarası seyahat eden emeklilere, bilet fiyatlarında yüzde 20 indirim imkanı tanıdıklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, düzenlemenin 31 Mayıs tarihinden hayata geçtiğini anımsatarak, bu zamana kadar söz konusu indirimden yararlanan yolcu sayısının 13 milyonu aştığını açıkladı. Bu dönem ise 250 binden fazla emeklinin, söz konusu indirimlerden yararlandığını belirtti.

Ayrıca, Türk Havayolları ile seyahat eden emekli ve 60 yaş üstü yolcular için yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda yüzde 15 indirim uygulamanın devam ettiğini açıklayan Uraloğlu, Ocak 2024’ten bu yana bu haktan yararlanan emeklilerimizin sayısı 5 bin 145’e ulaştığını açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800