Bakan Işıkhan; “İş Kanunu’nu Revize Edeceğiz” Diyerek, Yeni Adımlar Atacaklarını Söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışma hayatına ilişkin yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarına dikkat çekerek, İş Kanunu’nda istihdam ve işgücü piyasasına olumlu yansıyacak düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıntılar işte sizlerle...

Güncelleme:

Katılmış olduğu programda İş Kanunu’nu güçlendirme ve revize etme sürecinde olduklarını ve yeni adımlar atacaklarını dile getiren Bakan Vedat Işıkhan, “Mevzuatı daha da güçlendirerek, çalışma barışına, sosyal diyalog, istihdam ve işgücü piyasası gidişatına olumlu yönde katkı sağlayacak” dedi.

İş Kanunu’nda Değişiklik Geliyor!

Bozüyük Ticaret Odası’nda ‘İş İnsanlarıyla Buluşma’ programı konuşma yapan Bakan Işıkhan, yaptığı konuşmasında, İş Kanunu’nu güçlendirme ve revize etme aşamasında olduklarını belirterek, çalışma hayatı ile ilişkin birtakım düzenlemeler yapacaklarını açıkladı. Yapmış olduğu açıklamasında ise şu detayları aktardı;

Bakan Yılmaz “şu an iş kanunumuzu güçlendirme, yenileme sürecindeyiz” diyerek “Mevzuatı daha da güçlendirip, çalışma barışına, sosyal diyalog, istihdam ve işgücü piyasası gidişatına olumlu yönde katkı sağlayarak Türkiye’nin çalışma hayatını yüzyıllık vizyonumuza yakışır hale getireceğiz” dedi.

Kanunu’nda istihdam ve işgücü piyasasına olumlu yansıyacak düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını dile getiren Işıkhan, iş insanlarına seslenerek “Sizleri daha çok dinleyebilmek, şehrimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit edebilmek için bu buluşmaları çok önemli buluyorum” diyerek, özellikle de sahadan gelen geri dönüşleri ilk ağızdan duyarak, sorunların çözümü noktasında önemli bir işleve sahip olacağını belirterek açıklama yaptı.

“Türkiye Yüzyılı’ Hedefi Doğrultusunda”

Bakan Işıkhan, Bozüyük Ticaret Odası’nda ‘İş İnsanlarıyla Buluşma’ programı kapsamında iş insanları ile bir araya gelerek yaptığı konuşmasında, İş Kanunu’nu güçlendirme ve revize etme aşamasında olduklarını dikkat ve çalışma hayatında birtakım düzenlemeler yapacaklarını belirterek, “Türkiye Yüzyılı’ hedefimiz doğrultusunda; el birliğiyle, her alanda yoğun bir çalışma dönemini icra ettik. Özellikle de ekonomik kalkınmamız için gerek çalışma hayatında gerekse ekonomimizi ilgilendiren diğer alanlarda dört bir yanından çalışıyoruz. Hedefimiz ise tam bağımsız bir kalkınma sürecini, yerli ve milli unsurlar temelinde gerçekleştirebilmek” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800