Asgari ücret ve Emekli Refahı Payı İle İlgili Net Açıklama Bakanlık’tan Geldi!

Milyonlarca vatandaşın uzun süredir gündemimde yer alan, “Asgari ücrete zam var mı? Emekliye refah payı var mı?” sorularına net yanıt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. O açıklamaların detayları işte sizlerle...

Güncelleme:

Asgari Ücrete Herhangi Bir Artış Olmayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağını dile getirerek, Aralık ayında asgari ücretin bir yıllık olarak belirlendiğini anımsattı.

Aralık ayında asgari ücretin bir yıllık olarak belirlendiğini dile getiren Bakan Işıkhan, “Göstergeler olumlu geliyor. Aralık ayında yeni asgari ücreti belirlemek üzere birlikte olacağız.” Diyerek, asgari ücrete herhangi bir artış gelmeyeceğini açıklamış oldu

Emekliye Refah Payı gelecek mi?

Emekli vatandaşların gündeminde büyük yer kaplayan, “Emekliye Refah Payı gelecek mi?” sorusuna yanıt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullanarak emekli refah payı ile ilgili şu bilgileri aktardı.

“Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak” diyen Bakan Işıkhan bu neden dolayı da bu yönde bir karar aldıklarını açıkladı.

Bakan Işıkhan, bunun neticelerini yılın sonuna doğru enflasyonun düşüşüyle göreceğiz diyerek, emekliye refah payının gündemde olmadığını, enflasyon farkının verileceğini açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800