Asgari Ücret İçin Konuşulmaya Başlandı! İşte Asgari Ücret İçin Beklenti Oranları…

Asgari ücret zammı yıl sonu enflasyon beklentisine göre ocak ayında gerçekleşecek. “Peki asgari ücret zam oranı ne olacak? Refah payında son durum ne?” gibi sorularınızın yanıtlarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde, Orta Vadeli Programı (OVP) açıklanarak, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 41,5 olabileceği açıklanmıştı. Bu verilere göre, asgari ücrete gelecek zam oranları da ortaya çıktı. Detaylar işte sizlerle…

Sosyal Güvenlik Müşaviri Son Gelişmeleri Değerlendirdi!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Orta Vadeli Programı (OVP) açıklamıştı. Yılmaz, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 33'ten revize ederek yüzde 41,5 olabileceğini aktarmıştı. Bu konu hakkında değerlendirmede bulanan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, konuyla ilişkin Milliyet.com.tr'ye açıklama yaparak şu bilgileri aktardı.

 Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, OVP kapsamında enflasyon oranının program döneminde tek haneli seviyelere indirilerek bu seviyelerde istikrar kazanması amaçlandığına dikkat çekerek, yönetilen, yönlendirilen fiyatlar bölümünde enflasyon tahmini ve hedeflerine uyumun artırılarak belli bir disiplinde gidileceğini dile getirdi. Yılmaz, ücret-fiyat sarmalının önlenmesine istinaden asgari ücret artışlarıyla dezenflasyon sürecinde kurallı bir yol izleneceği ve para politikasındaki kararlı duruşla birlikte yurt içi talepte dengelenme, döviz kurunda istikrarlı iyileşmenin devamıyla aylık enflasyonun ana eğilimindeki düşüşün yılın geri kalanında süreceğine dikkat çekerek, TÜFE yıllık artış oranının yıl sonunda yüzde 41,5 seviyesine gerileyeceği düşündüğünü aktardı.

Yılmaz, yıl sonu enflasyonun %41,5 civarında hedeflendiğini belirterek, “asgari ücretin belirtilen rakamların altına düşmeyeceği kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

Refah Payı Gelecek Mi?

Refah payı ile ilgili açıklama yapan Yılmaz, "Evet mümkün” diyerek, aralık ayı başında asgari ücret komisyonu toplanacak. Toplamda 15 kişilik komisyon üzerinden 5’i işçi sendikası, 5’i işveren sendikası 5 kişi de Çalışma Bakanlığı liderliğinde bir araya geleceğini açıkladı.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

OVP verilerine göre; 2024 yılı için yüzde 41,5, 2025 yılı için yüzde 17,5 enflasyon hedefleniyor. Bu veriler üzerinden hesaplama yapıldığı zaman, asgari ücretin yüzde 45-50 oranında bir artış ile 24 bin 500 TL ile 25 bin TL seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800