Asgari Ücret Artışlarında Beklentiler 2 Rakamda Yoğunlaştı! Pazarlık İse Bu Rakamla Başlayacak

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'ın asgari ücret pazarlıklarında iki rakamlar üzerinde yoğunlaşıldığını belirterek, Asgari Ücret Pazarlığının başlayacağı rakamları açıkladı. İşte o rakamlar.

Güncelleme:

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasına kısa süre kala, asgari ücret artışlarında beklentiler 2 rakamda yoğunlaşılmış bu durumda. Üstelik bu rakamların pazarlığın başlangıç noktası olabileceği söyleniyor.

Asgari Ücret İçin Kritik Eşik: 23 Bin, 24 Bin mi 25 Bin mi?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasına daha çok zaman olmasına rağmen, toplumun her kesiminden asgari ücretle ilgili tahminler ve beklentiler gelmeye devam ediyor. Asgari ücret zammı ile ilgili çok sayıda tahmin konuşulurken beklentiler de yavaş şekillenmeye başlıyor.

Asgari ücret görüşmeleri ile ilgili detaylar Türkiye’nin gündeminde büyük yer kaplarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklaması bu konuya açıklık getirdi. Bakan Işıkhan, Asgari ücreti belirlemek için aralık ayı başında bu süreci başlatacağız. Çalışanların satın alma gücünü korumak önemli. Ekonomimizin genel istikrarına zarar vermeyecek bir düzeyde belirleneceğini umut ediyorum” diyerek asgari ücret komisyonun toplanacağı ayı açıkladı.

Son olarak Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyon 41,5 olarak öngörülmüştü. 2025 enflasyon hedefi ise yüzde 17,5 olarak belirlendi. Bu durum karşında ise 2025 asgari ücretin hedeflenen enflasyondan mı yoksa gerçekleşen enflasyondan mı belirleneceği merak konusu olurken, Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz “asgari ücret pazarlıklarında 23 bin 802 TL, 24 bin 652 TL ve 25 bin 503 TL gibi rakamlar üzerinde yoğunlaşılabilir” diyerek, Bu rakamların pazarlığın başlangıç noktası olabileceğini belirtti.

ASGARİ ÜCRETTE 2 FARKLI TAHMİN

Pazarlık sürecinin gösterge rakamı olan enflasyon verisi ile başlayacağını vurgulayan Yılmaz, “asgari ücrette pazarlıkların yüzde 40 oranı üzerinden 23 bin 802 TL ile başlayacağını tahmin ediyorum” diyerek şu bilgileri aktardı.

Yılmaz “Rakamlarla ifade edersek asgari ücretin yüzde 45’lik farkla 24 bin 652 TL’ye veya yüzde 50’lik farkla 25 bin 503 TL seviyelerine geleceğini düşünmekteyim." Diyerek öngörülerini açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800