Araç Sahibi Olan Herkesi İlgilendiren O Gelişmeye Dikkat! Eski Haline Dönmesi İçin O Önlem Şart!

Sigortacı Yakup Göktaş, araçlarda zorunlu olan Motorlu Kara Taşıtları Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası'nda artan maliyetlerden dolayı şirketlerin taksitlendirmeyi kaldırdığına dikkat çekerek, bu konu hakkında alınacak önlemleri açıkladı. Ayrıntılar işte sizlerle…

Güncelleme:

Hasar belirlemelerinin ve parça fiyatlarının artışından dolayı şirketlerin taksitlendirmeyi öngörmediğini ifade eden Göktaş, artan maliyetlerden dolayı şirketlerin taksitlendirmeyi kaldırdığını belirterek “Önlem alınarak yaklaşık 10 milyon sigortasız araç sisteme dahil edilirse eski haline dönebilir” dedi.

Trafik Sigortasında ‘Tek Çekim’ Dönemi!

Sigortacı Yakup Göktaş, Trafik sigortaları zorunlu bir poliçe olduğuna dikkat çekerek, “ülkemizdeki oluşan enflasyon ve yedek parçalarının yüksek olması nedeniyle ve hasarların da bir o kadar yüksek olmasından kaynaklı bir fiyatlandırma yapılıyor. Bu durum da trafik sigortasında sigorta şirketleri taksit yapmayı öngörmüyor. Bazı şirketlerde hala devam ediyor ama genel itibarıyla taksitlendirmeyi kaldırdılar” diyerek bu konu hakkında önlem alınması gerektiğini belirtti.

Parça fiyatlarının yüksek olması, hasar bedellerinin yüksek olması ve sigorta şirketlerinin de trafik sigortalarından zarar etmesi gibi nedenlerle zararı daha aşağı çekmek için taksitlendirmenin hemen hemen her şirkette kalktığına dikkat çeken Göktaş, “Türkiye’de ortalama 36 milyona yakın motorlu kara taşıtı var. Söylemlere göre de yaklaşık 10 milyona yakın da trafik sigortasının olmadığını görüyoruz. Bunun her geçen günde çoğalmaması adına da gerekli önlemin Hazine ve Maliye Bakanlığı, SDDK tarafından alınması gerekiyor. Eğer bu önlem alınırsa eskiye dönerek yine taksitli bir şekilde işlem yapılabilir. Biz bu konu hakkında çok şikayet alıyoruz” dedi.

Sigorta Şirketlerinin Fiyat Politikaları ve Acentelerin Zor Durumu

Sigortacı Yakup Göktaş, trafik sigortası şirketlerinin sistem üzerinden verdiği fiyatlarla, acentelerde verdiği fiyatlar arasında tutarsızlıklar olduğunu belirterek, Bu durumun, sigorta acentelerini ve nihayetinde sigorta yaptırmak isteyen vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti.

Sigorta şirketleri, sistem üzerinden (SBM) daha düşük fiyatlar vermesine rağmen, acentelere bu fiyatları yansıtmadığından dert yanan Göktaş “Bu durum, vatandaşların sigorta şirketlerinin sistemlerinde gördükleri uygun fiyatlı poliçeleri, acentelerde aynı şartlarda yaptıramamalarına neden oluyor. Sigorta acenteleri, bu durumdan dolayı müşteri memnuniyetsizliğiyle karşılaşıyor ve işlerini yapmada güçlük çekiyor” diyerek hazinenin sigorta şirketlerine daha fazla baskı yaparak, sistemde verilen fiyatların acentelere de yansıtılmasını sağlamasını talep etti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800