Araç Muayenesinde Yeni Dönem! İstasyona Gitmeden Araç Muayenesi Yaptırabilirsiniz...

Araç Muayene işlemlerinde kolaylık sağlaması ve aynı zamanda da, TÜVTÜRK, muayene istasyonlarındaki yoğunluğu azaltmak adına yeni bir uygulama hayata geçirildi. Artık istasyona gitmeden araç muayenesi yaptırmak mümkün ayrıntılar işte sizlerle...

Güncelleme:

Milyonlarca aracın bulunduğu ülkemizde TÜVTÜRK, muayene istasyonlarındaki yoğunluğu azaltmak adına birçok uygulamalar hayata geçirirken, araç muayenesinde yeni bir dönem olarak nitelendirecek yepyeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Araç Muayenesinde Yeni Dönem!

Araçların türüne ve yaşına dikkate alınarak belirli dönemler dahilinde TÜVTÜRK istasyonlarında muayenelerinin yapılması zorunluğu bulunmaktadır. Ülkemizde 25 milyon aşkın araç bulunması nedeniyle, bu süreçte TÜVTÜRK istasyonlarında yoğunluklar yaşayabiliyor.

TÜVTÜRK istasyonlarında yaşanan yoğunluklarının araç sahiplerinin mağdur etmesi adına yeni uygulamalar hayata geçiren TÜVTÜRK, araç muayene süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmek adına egzoz emisyon ölçümünü yetkili servislere devrederek, araç sahiplerinin istasyonda bekleme sürelerini kısalttı yoğunluğu azaltmış oldu.

Şimdi de, Türkiye’nin 77 şehrinde mobil muayene istasyonları kurarak, muayene istasyonlarındaki yoğunluğu minimuma indirgemeyi amaçlıyor.

Bu uygulamanın araç sahiplerine büyük kolaylık sağlaması ve araç muayenelerini daha erişilebilir ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Araçların türüne ve yaşına bağlı olarak belirli dönemlerde TÜVTÜRK istasyonlarında muayenelerinin yapılması zorunlu hale getirilerek, muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkması yasaklanmıştır. Muayenesiz araçla dışarı çıkılması durumunda ise bazı yaptırımlarda bulunmaktadır. Fakat söz konusu zorunluluk sıfır kilometre araçlar için ilk 3 yıl boyunca zorunlu değildir.

Mobil Muayene İstasyonlarında Hangi Hizmetler Yer Alıyor?

Türkiye’nin 77 şehrinde mobil muayene istasyonları kurarak, muayene istasyonlarındaki yoğunluğu minimuma indirgemeyi amaçlıyor. Bu uygulama kapsamında TÜVTÜRK mobil muayene istasyonlarında yapılacak işlemler ise şu şekilde;

binek otomobiller, traktörler ve motosikletler için muayene işlemleri yapılabilme imkanı sunulurken, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip tır, kamyon ve diğer büyük araçların muayenelerinin sabit istasyonlarda yapılması gerekmektedir.

Ayrıca, rgzoz gazı emisyon ölçümleri sadece sabit istasyonlarda ya da yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda yapılabilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800