Annelere Destek Ödemesi Yolda: Düzenlemenin Detayları!

Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla hem çalışan hem de çalışmayan annelere çocuk sayısına göre kira ve kreş yardımı geliyor! Aile Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’ndan oluşan çalışma grubuyla annelere ve yeni anne olacaklara destek ödemesi yapılacak.

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yaptığı açıklamaya göre, Erdoğan, doğurganlık oranlarının düşmesi nedeniyle, yetkili Bakanlıklardan oluşan çalışma grubu oluşturularak, tüm annelere destek imkanı sunulacağı bilgisi yer alıyor.

Bakan Göktaş açıklama yaptı!

Bakan Göktaş, doğurganlık oranlarının düşmesi ile birlikte gelecek dönemlerde yaşanacak sorunların ciddiyetinin farkında olduklarına dikkat çekerek yapmış olduğu açıklamasında şu bilgileri aktardı;

Doğurganlık oranlarının düşmesinin gelecekte büyük riskler taşıyabileceğini dile getiren Göktaş, böyle büyük bir riskle karşı karşıya kalmak adına, yeni kurulan “Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı” dahilinde çok yönlü çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Yeni kurulan kurum kapsamında ise çalışan ve çalışmayan anneler için yeni destek modelleri hazırlanacağını, tüm anneler için desteklerin genişletileceğini ifade etti.

Şuan gündemde, çalışan kadınları için doğum izninin bir yıla çıkarılması olduğunu dile getiren Göktaş, hem çalışan hem de çalışmayan annelere çocuk sayısına göre kira ve kreş yardımı yapılması planlandığını açıkladı.

Sosyal Yardım Seçenekleri Artacak!

Dört bakanlık yetkililerinden oluşan bir çalışma grubu kurulacağını ve bu grubun saha çalışmaları ile destekleneceğini dile getiren Göktaş, bu çalışmalar doğrultusunda doğurganlık oranlarındaki düşüşün nedenleri ve bu alanda ne yapılacağı daha geniş bir şekilde araştırılarak çözüme kavuşturulacağını açıkladı.

Ayrıca, Temmuz ayı memur maaş katsayılarına yapılan düzenleme ile birlikte sosyal yardım ödemelerinde artışlar yapıldığına dikkat çeken Göktaş, Yaşlı aylığı, Engelli Vatandaşlara yapılan ödemeler ve Evde Bakım yardımları gibi birçok alanda yapılan artışlar Ağustos ayında yansıtılacağını duyurdu.

Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlayan bu geniş kapsamlı çalışmalar sonucunda, hem çalışan hem de çalışmayan annelere yönelik desteklerin genişletilerek, ailelerin maddi yüklerini hafifleteceği ve doğurganlık oranlarının artmasının planladıklarını ifade etti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800