Altın'da Fırtına Öncesi Sessizlik mi? Şirin Sarı'dan Kritik Uyarı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altın fiyatlarındaki son durumu değerlendirdi ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sarı, altın fiyatlarının bir süre daha yükselebileceğini ancak belirli bir noktadan sonra düzeltme hareketinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ayrıntılar işte sizlerle...

Güncelleme:

Altın yatırımcıları; altında son durum ne? Altında düşüş yaşanacak mı? Altında rekor nedir? Altında ani bir yükseliş gerçekleşecek mi? Altın fiyatlarında yükseliş sürecek mi? Vb. gibi birçok sorunun yanıt merak ederken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, 2024'ün 2 aylık süreci içerisinde belirsizliğin hâkim olduğunu ancak 2025'in daha fazla belirsizliği içerisinde bulundurduğunu dile getirerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

“Altında Düzeltme Hareketi Yaklaşabilir”

Altının akıbeti ile ilişkin yapmış olduğu açıklamasıyla dikkatleri çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, "bir şey sonsuza kadar yükselmez! Bir noktada düzeltme hareketi gelmesi gerekiyor" dedi. Peki bu hareket ne zaman gelecek? diyerek şu bilgileri aktardı;

Altın cephesini özellikle değerlendirmek gerekirse bir şey sonsuza kadar yükselmez diyerek açıklamasına başlayan Sarı, “Bir noktada bir düzeltme hareketinin gelmesi gerekiyor. Biz burayı 2750-2800 dolar bandı olarak belirlemiştik. O seviye yaklaşıldı. 2740 dolarla zirveyi görmüş olduk. Bir miktar daha yükselişler gelebilir. Bu noktada tabii ve hangi haberden ve hangi gelişmelerden etkileneceği çok çok önemli olmuş olacak” diyerek Merkez bankalarının faiz indirimlerine dikkat çekti.

Sarı, merkez bankası faiz indirimlerine dikkat çekerek “7 Kasım'da Fed cephesindeki faiz indirimini faiz kararını takip edeceğiz ama 5 Kasım seçimleri bu noktada çok çok önemli. 5 Kasım'da sonuç hemen 6 Kasım'da belirlenecek mi yoksa mahkeme süreci mi başlayacak burada belirsizlik olacak mı olmayacak mı ve gelecek olan lider eğer tabii ki Kamala'nın gelmesi durumunda Biden'ın yönetimini devamı şeklinde dünya belki siyasi ve ekonomik olarak bir tabloyla karşılaşmış olacak. O yüzden kimin geleceği çok çok önemli” dedi

Uzman İsim jeopolitik risk ve merkez bankaları sürecinden etkilenen altın “7 Kasım'ı pas geçip aralık ayı itibarıyla faiz indirimi görebiliriz Fed cephesinde. Bu da değerli metallerin belirsizlikten beslenmesi düşünüldüğünde ve Merkez Bankası'nın politikasının bir sonraki aya ertelenmesi açısından fiyatlar açısından etkili olacak” diyerek “2024'ü 2 aylık süreç içerisinde belirsizlik hâkim ama 2025 daha fazla belirsizliği içerisinde bulunduruyor” dedi.

Altın Yatırımı Hakkında Uzmanın Görüşü

Altın yatırımcıları için son dönemde yaşanan en önemli gelişmelerden biri altın ithalatı kotası oldu. Bu kota sayesinde cari açıkta iyileşme gözlemlense de iç piyasada altın fiyatları yükseldi. Ancak dünya genelindeki jeopolitik riskler nedeniyle altın talebi hem dijital hem de fiziksel olarak devam ediyor. Uzman, altın fiyatlarının sonsuza dek yükselemeyeceğini ancak orta ve uzun vadede belirsizliklerin devam etmesi durumunda altın talebinin süreceğini belirtiyor. Orta Doğu'daki politikaların değişmesi ve belirsizliklerin azalması durumunda ise altın fiyatlarında düşüş yaşanabileceği öngörülüyor.

Yani kısaca Altın ithalatı kotası, altın fiyatlarını etkiledi. Dünya genelindeki belirsizlikler altın talebini artırsa da bu durumun sürekli olmayacağı ve belirsizliklerin azalmasıyla birlikte altın fiyatlarının düşebileceği belirtiliyor.

NOT: Haber kanlımızda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Söz konusu açıklamalar güncel veriler ışığında olası tahminlerdir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800