Altın Yine Yatırımcısını Güldürdü! Eylül Ayının En Çok Kazandıranı Altın Oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı ile ilgili, "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nı açıkladı. Yayınlanan verilerde altının yine en çok kazandıran yatırım aracı olduğu bilgisine ulaşıldı. Ayrıntılar ve güncel veriler işte sizlerle…

Güncelleme:

Yayınlanan verilere göre; külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 28,25 Şarj; TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,27 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak dikkatleri çekti.

TÜİK Güncel Verileri Yayınladı!

Eylül ayı "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları TÜİK'in verilerine göre, eylül ayında en çok getiri getiren yatırım aracı olduğu gözlemlenirken, eylülde aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 4,67, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 3,04 oranlarıyla külçe altında görüldüğü belirtildi.

Ayrıca Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından mevduat faizi brüt yüzde 1,9, avro yüzde 0,63 ve devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 0,5 Şarj yatırımcısına reel getiri kazandırırken, dolar yüzde 0,25 Şarj ve BIST 100 endeksi yüzde 2,79 yatırımcısına kaybeden gruplar içinde yer aldı.

Söz konusu oranlar, TÜFE ile indirgendiğinde ise mevduat faizi (brüt) yüzde 0,32 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken avro yüzde 0,93, DİBS yüzde 1,06, dolar yüzde 1,8 ve BIST 100 endeksi yüzde 4,3 kayba yol açtığı dikkatleri çekti.

Külçe Altın %14,27 Oranında Yatırımcısına En Yüksek Reel Getiri Sağladı!

Külçe altın, 3 aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11,7, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,75 Şarj oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, 6 aylık değerlendirmeye göre, mevduat faizi (brüt), Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,87, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,79 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak karşımıza çıktı. Ayrıca aynı dönemde dolar, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5 Şarj,5 Şarj7, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,02 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 28,25 Şarj, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,27 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak öne çıkarken, yıllık değerlendirmeye göre ise Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından, mevduat faizi (brüt) yüzde 4,63, dolar yüzde 5 Şarj,36, BIST 100 endeksi yüzde 9,14 ve DİBS yüzde 14,44 oranlarında yatırımcısına kaybettiren grup arasında yer aldı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800