Altın yeniden rekor kırdı! Kapalıçarşı’da gram altın 2036 liraya ulaştı!

Altın, hızlı yükselişini sürdürerek Kapalıçarşı'da bir kez daha tarihi bir rekora imza attı.

Güncelleme:

Altın, hızlı yükselişini sürdürerek Kapalıçarşı'da bir kez daha tarihi bir rekora imza attı. Hurriyet.com.tr Ekonomi Servisi'nin aktardığına göre, günün son saatlerinde gram altın, 2036 lirayla tarihi yüksek seviyesine çıkarak dikkat çekti.

Altın yeniden rekor kırdı! Kapalıçarşı’da gram altın 2036 liraya ulaştı! resim: 0

Altına olan talebin devam ettiği belirtilirken, senenin son günlerinde rekor üstüne rekor kıran gram altın, 2036 liraya kadar yükseldi. Döviz kurlarındaki volatilite ve ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimine yönelik beklentiler, altın fiyatlarını pozitif etkilemeye devam ediyor.

Altın fiyatları erken şekilde etkilenmeye başlarken yükselişe geçti

2024'ün ilk yarısından sonra Fed'in faiz indirimine geçeceği beklentisi, altın fiyatlarını erken bir şekilde etkilemeye başlarken, ons altın da günü 2068 dolar seviyesinden başlayarak yükselişle tamamladı. Şu sıralarda ons altın 2077 dolardan işlem görüyor.

Uluslararası piyasalarda da altın, komisyonsuz olarak 1967 lirayla tarihi zirvesini gördü. Kapalıçarşı'da fiziki gram altın ise günün son dakikalarında 2036 liraya kadar çıkarak yeni bir rekora imza attı. Şu an itibariyle gram altın Kapalıçarşı'da 2009 lira alış, 2032 lira satış fiyatıyla işlem görmekte. Altın fiyatlarındaki bu hızlı yükseliş, uluslararası piyasalarda da yankı uyandırmaya devam ediyor. Bu durum aynı şekilde alıcıları da yakından ilgilendiriyor. Düğün yapacak kişilerin bu artışlardan ötürü zaman zaman sorun yaşayıp yaşamayacağı muallakta kalan bir soru. Fakat 2024’ün ilk yarısından itibaren bu artışların devam edeceği görülüyor.

Etiketler Altın
Yorumlar
Kalan Karakter 800