Altın alımında püf noktalar: kuyumcu mu banka mı? işte uzman tavsiyeleri

Altın alım-satımında doğru tercih yapmanın önemi giderek artıyor. Uzmanlara göre, banka ya da kuyumcudan alınan altının değer kazanma süreci ve getirisi arasında önemli farklar bulunuyor.

Güncelleme:

Altın alım-satımında doğru tercih yapmanın önemi giderek artıyor. Uzmanlara göre, banka ya da kuyumcudan alınan altının değer kazanma süreci ve getirisi arasında önemli farklar bulunuyor. Özellikle geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan düzenleme, altın ithalatına getirilen kota ve yükümlülüklerle birlikte altın fiyatlarına etki etti.

Altın alımında püf noktalar: kuyumcu mu banka mı? işte uzman tavsiyeleri resim: 0

Altın fiyatlarının değişim gösterdiği bu dönemde, Kapalıçarşı ve bankalardaki fiyatların dikkatle karşılaştırılması önem taşıyor. Bankalardan alınan altın genellikle uzun vadede değer kazanma eğilimindeyken, kuyumcudan alınan altında marj oranının dar olması kısa zamanda kâra geçilmesini sağlıyor.

Satış marjı arasındaki uçurum

Bankalarda alış ve satış marjı arasındaki uçurumun 60-70 lira civarında olduğu belirtilirken, Kapalıçarşı'da bu fark sadece 4 lira olarak karşımıza çıkıyor. Dün itibarıyla bankalarda 1 kilo altın alış fiyatı 1870 lira, satış fiyatı 1930 lira seviyesindeydi. Bu durumda al-sat yapılması durumunda kısa vadede 60 bin liraya varan zarar yaşanabiliyor. Kapalıçarşı'da ise aynı durumda sadece 4 bin lira zarar oluşuyor. Kuyumcuyla pazarlık, bu zararı daha da düşürebilme imkanı sunuyor.

Etiketler Altın
Yorumlar
Kalan Karakter 800