Altın Alacakların Dikkatine! Bu Tarih Kuyumcuya Gitmek İçin En Doğru Zaman Olabilir!

Altın ve para piyasası ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarla vatandaşların dikkatini çeken İslam Memiş, bu defa altın almak isteyen kişiler için önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, altın alacaklara seslenerek, “biraz daha bekleyin” dedi. Ayrıntılar işte sizlerle…

Güncelleme:

ABD'de başkanlık seçimlerine sayılı günler kala jeopolitik gelişmelerden etkilenen altının akıbeti merak konusu olurken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın almayı geciktiren vatandaşları beklemeleri gerektiğini tavsiye ederek, " beklemek, soluklanmak yatırımcı için bazen isabetli bir karar olabilir" dedi.

Altın Yüzde 52 Oranında Kazanç Sağladı!

5 Kasım tarihinde ABD'de seçimlerin yapılacak olması, Orta Doğu'da yaşanan gerilimler ve merkez bankalarının faiz indirimi kararı alması gibi etkenler dolayı altını hareketlilik devam ediyor.

Yükselişini sürdüren altın yatırımcısına bu sene yüzde 52 oranında kazanç sağladı. Yatırımcılar tarafından güven liman olarak nitelendirilen altın yatırımcısı neredeyse hiç kaybetmezken geçen hafta altının getirisi yüzde 2.1'lik sonuç ile birinciliği elden bırakmadı.

Kar Satışları Ne Zaman Başlayacak?

Katıldığı YouTube yayınında altın için açıklamalarda bulunan Memiş, altın almayı geciktiren vatandaşlara, "Bazen beklemek, soluklanmak yatırımcı için isabetli bir karar olabilir" diyerek şu bilgileri aktardı.

Kar satışların önümüzdeki hafta başlayacağını vurgulayan Memiş, "altın almak için fırsat kollayanlar önümüzdeki haftayı değerlendirebilir. Ben olsam altının fiyatına değil miktarına odaklanırım. Altının fiyatına odaklanmak sadece zaman kaybıdır. Altını fiziki olarak alabiliyorsanız alın; fiyatına hiç bakmayın, 10 gramını 20 gram yapabiliyor musun marifet burada" dedi.

Ons altın için açıklama yapan uzman isim, "Savaşlar var, jeopolitik gerilimler ve belirsizlikler olabilir. Fakat altın nazlanarak 2 bin 600 dolar seviyesine indi. Ons altının bugün gerçek değeri 3 ise bin 3 bin 500 dolar seviyesinde” diyerek, “Merkez Bankaları altın stoklamaya devam ediyor. En fazla altın alımı yapan ülkeler arasında ise Türkiye'de var" dedi.

NOT: haber kanalımızda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yapılan açıklamalar güncel veriler ışığında olası tahminlerdir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800