Aile Destek Ödemeleri bitecek mi? Destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Haziran ayında “Aile Destek Ödemeleri” bitecek mi? Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Soruların yanıtları hak sahipleri tarafından merak konusu olurken, vatandaşlar yetkililerden gelecek açıklamayı bekliyor. “Peki aile destek ödemesi devam edecek mi?” Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sunulan aile destek ödemesi Haziran ayının yaklaşmasıyla birlikte büyük merak konusu olurken, hak sahipleri Aile destek ödemelerinin devam edip etmeyeceği sorusuna yanıt aramaya başladı.

Aile destek ödemesi devam edecek mi?

Haziran ayına girilmesine kısa süre kala, hak sahipleri aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırmaya başladı bile. İhtiyaç sahibi vatandaşlar haziran ayı ödeme tarihiyle ile ilgili açıklamaları yakından takip etse de, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında sunulan “Temmuz 2023-Haziran 2024” dönemi içinde ödeme yapılacağı bilgisi dışında herhangi bir açıklama sektör yetkilileri tarafından gelmedi.

Bu durumda da, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi ise bir sonraki ay olan Temmuz ayında gerçekleşerek,  herhangi bir açıklama gelmemesi durumunda ise aile destek programı Temmuz ayında sona ermiş olacak.

Haziran ayı aile destek ödemesi ne zaman hesaplara aktarılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sunulan Aile Destek ödemelerinin 15-30 Haziran tarihleri arasında hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılması bekleniyor. Aile Destek ödemeleri kişi başına düşen aylık gelir baz alınarak şu şekilde ödenecek;

Kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altı olan ailelere 1.250 TL

Kişi başına düşen aylık gelir 450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı olan ailelere 1.100 TL

Kişi başına düşen aylık gelir 911,15 TL üzeri ─  1372,30 TL ve altı olan ailelere 950 TL

Kişi başına düşen aylık gelir 1372,30 TL üzeri ─  5.667,37 TL’den az olan ailelere 850 TL ödeme yapılacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800