6 ay–6 bin km Şartına Uymayan Sıfır Araçları İkinci El Olarak Satma Hakkı Verilecek!

5 Temmuz’da alınan karar doğrultusunda, Ticaret Bakanlığı’ndan özel izin almak şartıyla, distribütörlere ellerindeki 6 ay–6 bin km şartına uymayan sıfır araçlarını ikinci el olarak satma hakkı tanınacağı bilgisine ulaşıldı. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı tarafından, markaların ya da distribütörlerin kendilerine faturaladıkları araçları, 6 ay – 6 bin km koşulana uymadan araçların ikinci el olarak satmalarına izin verdiği yönünde bilgiye ulaşıldı. Bu konu hakkında açıklanan bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz...

6 ay-6 bin Kilometre Kuralı!

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin ikinci el otomobil piyasası ile ilgili yeni düzenlemelerin yolda olduğuna dikkat çekerek konuyla ilgili şu bilgileri aktardı;

Şahin, Ticaret Bakanlığı’nın yeni bir karar alacağına dikkat çekerek, Ticaret Bakanlığı’ndan özel izin almak şartıyla, distribütörlere ellerindeki sıfır araçları ikinci el olarak satma hakkı tanınacağını dile getirdi.

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, “6 ay-6 bin kilometre kuralı doğrultusunda, sadece distribütörler nezdinde izin verilmiş olacak” diyerek açıklama yaptı.

Ticaret Bakanlığı’nın Kararı Ne Olacak?

Şahin, Ticaret Bakanlığı’nın yeni bir karar alacağını dile getirerek, 6 ayda 6000 kilometre kuralı, ikinci el araç satışı gerçekleşecek kişiler için getirilmiş yeni bir kural olduğuna dikkat çekerek, 2. El araç satışlarında 6 ay–6 bin km, bir aracın satın alınmasından sonra aracın yeni sahibinde en az 6 ay geçirmesi ve yeni sahibinde olduğu sürece de en az 6.000 km yol yapması anlamı taşıdığını dile getirdi.

Erol Şahin, CNBC-e yapmış olduğu açıklamasında, Ticaret Bakanlığı’nın distribütörlerin kendilerine faturaladıkları araçları ikinci el olarak satabilme konusunda yeni bir karar alacığına dair açıklama yaparak, 5 Temmuz’da alınan karara doğrultusunda, Ticaret Bakanlığı’ndan özel izin almak şartıyla, distribütörlere ellerindeki sıfır araçları ikinci el olarak satma hakkı tanınacağını yönünde açıklama yaptı.

Ticaret Bakanlığı, Otomotiv sektöründe, GSR II yönetmeliğinin “ulusal tip onayı” bulunan araçlar için yürürlük tarihinin 31 Ağustos’a ötelendiği, söz konusu kural, ithal araçlar için yönetmelik yürürlüğe girdiği bilgisi yer alıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800