29 Ekim İkramiyesi İçin İlk Adım Atıldı! Beklenti Arttı!

Cumhuriyet Bayramı'na sayılı günler kala emeklilerin gündeminden geçen yıl uygulamaya konulan 5.000 TL'lik ikramiye yer aldı! Emekliler bu yıl da ikramiyenin ödenmesini istiyor. Peki emekliye 29 Ekim’de bayram ikramiyesi ödenecek mi? Ayrıntılar işte sizlerle…

Güncelleme:

Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararıyla emeklilere 5.000 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerinin bu yılda ödenip ödenmeyeceği merak konusu olurken, emekliler derneği bu yılda ikramiye ödenmesi için talepte bulunduklarını açıklayarak meraklı bekleyişini iki katına çıkardı.

29 Ekim’de Bayram İkramiyesi Ödenecek Mi?

Türkiye Emekliler Derneği’nden (TÜED) Murat Tokgöz, geçtiğimiz yıl yapılan 5.000 TL’lik tek seferlik ödemenin birçok emeklinin ekonomik olarak rahatlamasını sağladığını dile getirerek, bu yıl da emeklilerin benzer bir ödeme talebinde bulunduğunu açıkladı.

Tokgöz geçen yıl Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan 5 bin liralık ikramiyelerin emeklilerinin ekonomik koşularına büyük fayda sağladığına dikkat çekerek, 29 Ekim Bayram ikramiyelerinin emeklilere kış aylarına ek bir gelir olarak her sene ‘Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi’ adı altında kalıcı hale getirilmesini ve her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediğini açıkladı.

Ancak şu ana kadar hükümetin bu konuda aldığı bir karar bulunmamaktır. Emekliler, artan enflasyon ve geçim sıkıntısı nedeniyle ikramiyenin devam etmesini bekliyor. Fakat şuan öyle bir uygulama bulunmamaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800