21 yılda Mardin'e ne kadar yatırım yapıldı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 21 yılda Mardin'e yapılan yatırımları duyurdu. Dikkat çeken veriler haberimizde...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2002-2023 arası Mardin'e yapılan yatırımları X hesabından paylaştı. "Geçmişten geleceğe bir köprü olan Mardin’i yatırımlarımızla Türkiye Yüzyılı’na taşıyacağız" diyen Işıkhan, 43.748 vatandaşın İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildiğinii aktardı.
Mardin'e bu süre zarfında 14,2 milyon TL yatırım yapıldığını duyuran Vedat Işıkhan, 42.823 yurttaşın mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programlarından yararlandırıldığını belirtti. 2009 yılından bu yana Toplum Yararına Programlardan 50.696 kişinin faydalanmasını sağladıklarını vurgulayan Işıkhan, aktif sigortalı sayısını %304 seviyesinde artırdıklarının altını çizdi.
Kısa çalışma ödeneği kapsamında 74,3 milyon TL ödeme yapıldığını dile getiren Vedat Işıkhan, işsizlik ödeneği olarak 297 milyon TL verdiklerini aktardı. 4,2 milyar TL teşvik tutarı sağladıklarını paylaşan Işıkhan, pandeminin olumsuz etkilerinden çalışanları korumak amacıyla 2020 senesinin Nisan ayından 2023'ün Aralık ayına kadar 98.4 milyon TL nakdi ücret desteği ödediklerini duyurdu.
Geçmişten geleceğe bir köprü olan Mardin’i yatırımlarımızla #TürkiyeYüzyılı’na taşıyacağız. pic.twitter.com/gE9U4I8M9K
— Prof. Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) March 2, 2024
Işıkhan'ın gönderisinin altına gelen yorumlardan bazıları:
Özlük hakkı istiyoruz#asmgrubamüjde pic.twitter.com/4ywFYEOM3J
— Asm Grup Elemanı Taşeron İşçi (@AhdeVef03581395) March 2, 2024
Sayın bakanım
— Spawn (@aoksu_53) March 2, 2024
Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Yüzyılında emek sömürüsü, Kamuda taşeronluk, Belediyelerde şirket işçiliği devam ediyor.
Bu ülkemize hiç yakışmıyor. Eğer sebep bütçe ise emek üzerinden tasarruf olmaz
Bunca çığlığa rağmen neden çözüm yok
TaşeronaSöz YineTutulmadı pic.twitter.com/N4fM830tOj
Emekli sefalet içinde yaşıyor. 1 aylık maaş 1 hafta yetmiyor. Türkiye yüzyılı bumu sn bakan?
— Cemil Kartal (@CemilKa1453) March 2, 2024
Vedat Işıkhan kimdir?
Hacettepe Üniversitesi sosyal hizmet alanında lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük süreçlerini tamamlayan Vedat Işıkhan; Hacettepe Üniversitesi Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Uluslararası Stres Yönetimi Uzmanları Konseyi tarafından 2016 Konsey Ödülüne layık görülen Işıkhan, 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)'nın ilk saha çalışmasında ASDEP Genel Koordinatörü olarak görev yaptı.