2025'te Maaşlara Ne Kadar Zam Gelecek? Göktaş'tan Çarpıcı Değerlendirmeler Geldi!

SGK Uzmanı Murat Göktaş emekli ve çalışanlar tarafından merak edilen maaş zammı ile ilgili tahminlerini paylaştı. Göktaş’tan gelen açıklamalar ise yüksek artış bekleyen milyonları hayal kırıklığına uğratacak gibi görünüyor. İşte o açıklamalar...

Güncelleme:

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşın gözü kulağı zam haberlerinde olurken, SGK Uzmanı Murat Göktaş emeklilerin sıfır zamla karşı karşıya kalma ihtimaline değinerek hem emekli aylıkları için hem de asgari ücret için çarpıcı açıklamada bulundu.

Ocak Zamları İçin Kritik Günler!

Milyonlarca vatandaş, ocak ayında yapılacak zamlarla ilgili olarak beklentilerini dile getiriyor. Özellikle asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılacak zamların, artan yaşam maliyetlerine karşı vatandaşlara ne kadar rahatlama sağlayacağı merak ediliyorken emekliden memura kadar neredeyse tüm vatandaşlar ocak ayı zammını beklemeye başladı.

Milyonlarca vatandaş maaşlarına gelecek zammı merak ederken, OVP toplantısında yıl sonu enflasyonu yüzde 41.5'e yükseltmesi sonrasında tüm senaryolar değişti. Öte yandan 6 aylık enflasyon oranlarına göre zam alacak olan SSK ve BAĞ-KUR emeklisi TÜİK ağustos ve eylül ayının enflasyon verilerini açıkladı. Bu verilere göre yüzde 8.2 oranında bir zam hak edilirken, nihai karar için ekim, kasım ve aralık ayında açıklanacak olan enflasyon verilerini bekleniyor.

Emeklilerin ocak ayında ne kadar zam alacağı ile ilgili tahminler gelmeye devam ederken, Habertürk'ün yayınına katılan Murat Göktaş, "Tahmini olarak yüzde 14,92 oranında gerçeklemiş olacak son 6 ay içerisinde. Bu da SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için en az yüzde 14,92 oranında bir artış anlamına geliyor" diyerek maaş artışlarıyla çarpıcı açıklama da bulundu!

2025'te Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Göktaş, kök aylığı 8 bin 500 TL ile 12 bin 500 TL arasında olan emeklilerin sıfır zam ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek, "Ocak ayında özel bir düzenleme yapılmazsa bu iki maaş arasında olanlar hiç zam almamış olacaklar. Çünkü 8 bin 500 TL alan birine zam yapılması durumunda 12 bin 500 TL'yi geçmeyecek. Bu nedenle de, en düşük emekli aylığı artırdıkça aradaki makas daraldıkça daralıyor. Kök aylıklarla ilgili bir düzenleme şart" diyerek açıklama yaptı.

Asgari ücret artışı ile ilgili değerlendirmede bulunan Göktaş, “İşçi tarafı maaşlarının yüzde 41,5 oranında. İşveren ve hükümette asgari ücret için yüzde 17.5 üzerinden hareket edip yüzde 25-30 bandında bir hareket bekliyorlar” diyerek, yüzde 25-30 bandını geçmeyecek bir asgari ücret zammı yapılacaksa işçi tarafı masada olmayabilir” dedi.

Maliye büroksi ise şunu düşünüyor diyerek açıklama yapan Göktaş, “ücretli artırdığınız zaman mal ve hizmetin fiyatı da artığı için enflasyon ile mücadelede çok ciddi sıkıntı yaşanıyor. Asgari ücreti artırdığınız zaman fiyatlar hemen artıyor" diyerek konu ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800