2025 Yılında Toplam Kaç Gün İzin Kullanılacak? Kurban ve Ramazan Bayram Tatilleri Kaç Gün?

2025 yılı için şimdiden tatil planı yapmaya başlayan çalışanlar, bu detaylar dikkat ederek tatil süresini uzatabilir. Yeni yılda uzun bir tatil yapmak istiyorsanız, 2025 yılı resmî tatil günleri ve tatil süresini uzatacak yöntemler işte sizlerle…

Güncelleme:

Çalışanlar, 2025 yılında resmî tatiller ve bayramları dikkate alarak tatil planlarını şimdiden yapmaya başladı. Peki 2025 yılında toplam kaç gün izin kullanılacak? Kurban ve Ramazan bayram tatilleri kaç gün?” işte detaylar…

2025 Yılında Toplam Kaç Gün İzin Kullanılacak?

 2025'te resmi ve dini tatiller toplamda 14 gün olarak hesaplandı. Liste ise şu şekilde;

Yılbaşı: 1 Ocak 2025 Çarşamba gününe denk geliyor. İyi bir tatil planız varsa hafta sonunu araya katarak, pazartesi ve salı günleri izin alıp tatilinizi 5 güne uzatabilirsiniz.

Ramazan Bayramı: 30 Mart- 1 Nisan 2025 Pazar günü başlayıp Salı günü sona erecek. Bunu 3 gün izinle bu tatili 9 güne uzatabileceğiniz gibi yıllık izinle birleştirerek daha uzun tatil yapabilirsiniz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çarşamba

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Perşembe

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pazartesi

Kurban Bayramı 6-9 Haziran 2025 Cuma günü başlayarak, pazartesi günü bitiyor. Kurban Bayramı tatilinizi 4 gün izin alarak 9 güne çıkarabilirsiniz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Salı

30 Ağustos Zafer Bayramı Cumartesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çarşamba

Yukarıdaki listede yer alan bilgilere göre 2025 yılında resmî tatillerin birçoğu hafta içine denk geliyor. Bu durumda da izin günlerinizi stratejik olarak planlarsanız, tatillerinizi daha uzun hale getirebilirsiniz.

Bayram tatillerini hafta sonlarıyla birleştirerek toplamda 45 güne kadar tatil yapmanız mümkün olacaktır. Özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı’nda, yıllık izinlerinizle birleştirerek tatil sürenizi uzatabilir daha uzun tatil programı yapabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800