2025 Asgari Ücret Zam Oranları Açıklandı!

Türkiye'de 2024 yılında asgari ücret 17 bin 2 TL olmuştu. Bu rakamlar çalışanları memnun etmedi. Bu nedenle çalışanlar temmuzda zam beklentisine girdi. Ancak beklenen zam gelmedi. Asgari ücretle çalışan vatandaşların tek umudu 2025 zammı olurken, yeni zammın düşük olacağının sinyalleri verildi.

Güncelleme:

Ay ay enflasyon verileri gelmeye devam ederken, asgari ücretli çalışanlara yapılacak zam oranları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Yeni zam oranları hakkında birçok açıklama gelirken, ekonomist Murat Sağman’ın paylaşımı dikkatleri çekti. Sağlam, 2025 yılında yüzde 20'lik bir artış olacağını savunarak, asgari ücretin 20 bin 400 TL olacağını belirtti. Ayrıntılar işte sizlerle…

Enflasyon Verileri Değerlendirildi

Son olarak 2024 yılının ocak ayında yüzde 49 oranında bir artışla birlikte asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu açıklandı. 2025 yılı asgari ücret zammı için aylar kala, yeni zam oranları hakkında birçok açıklama gelirken, Uzmanlara ve ekonomistlere göre asgari ücrete yılsonu itibariyle yüksek oranda bir zam yapılması beklentisinde olurken, ekonomist Murat Sağman bu oranın beklentilerin aksine daha da düşük olacağını savunarak dikkatleri çekti.

Ekonomist Murat Sağman “Önümüzdeki aylar içerisinde gerçekleşecek enflasyon ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun alacağı nihai karar zam oranını kesinleştirecek” açıklamasında bulundu.

Yeni Zam Oranları Ortaya Çıktı!

Ekonomist Murat Sağlam ülke genelinde gündem konusu olan asgari ücret artışı ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Gelecek senenin enflasyonuna göre bir artış düşünüldüğüne dikkat çeken Sağlam, “Hedef enflasyon, Merkez Bankası'nın üst bandı olacağını düşünüyorum. Merkez Bankası'nın gelecek sene hedefi 14, üst band 21, OVP 17.5-20 civarında olabilir” diyerek, 2025 yılı hedef enflasyonu yüzde 20 civarı olacağına dikkat çekti.

Bu doğrultuda 2025 yılında yüzde 20'lik bir artış olması bekleyen uzman isim, asgari ücretin 20 bin 400 TL civarlarında bir rakama tekabül edebileceğini savundu. Nihai karar ise ocak ayında açıklanan aralık verileriyle netlik kazanmış olacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800