2024 TCMB mayıs ayı PPK faiz kararı bugün saat kaçta açıklanıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mayıs ayı faiz kararının bugün açıklanacak. “Peki faiz beklentileri nedir ? TCMB faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?” işte sizlerle, Merkez Bankası mayıs ayı PPK faiz kararı ile ilgili bilgiler...

Güncelleme:

TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Mayıs ayı Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili bilgiler yatırımcılar başta olmak üzere milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu olurken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun açıklayacağı mayıs ayı faiz kararının takvimi yayınlandı!

Yayınlanan takvime göre; 2024 TCMB mayıs ay faiz kararı 23 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14.00’da açıklanacağı bilgisi yer alıyor.

Faiz karnında beklenti ne yönde?

AA Finans tarafından yayınlanan rapordan elde edilen bilgilere göre, beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı TCMB’nin politika faizini yüzde 50’de sabit bırakmasını yönünde beklentide olduğu bilgisi yer alırken, ekonomistlerin, yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanın ise %45 olarak hesaplandığı bilgisi verildi.

Yayınlanan raporlara göre, Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), düşüş eğilimine devam ederek, 263,1 baz puan ile Şubat 2020’den bu zamana kadar en düşük seviyesine gerilediği bilgisi yer alıyor.

TCMB nisan ayı faiz kararı ile ilgili ekonomistlerin beklentileri de faizin sabit bırakılacağı yönünde olurken, Merkez Bankası, Nisan ayı politika faizini beklentilere paralel yüzde 50’de sabit bıraktı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800