2024 ÖSYM DGS Tercih Kılavuzu Yayımlandı Mı? DGS Tercihleri Ne Zaman?

2024 DGS tercih kılavuzu, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte en çok araştırılan konular arasında yer alırken, adaylar tarafından “2024 ÖSYM DGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?” sorusunun cevabı merak konusu oldu.

Güncelleme:

DGS sınav puanına göre, 4 yıllık üniversite lisans bölümleri için tercihte bulunacak adaylar gözlerini ÖSYM DGS tercih takvimine çevirdi. “Peki DGS tercihleri kılavuzu ne zaman yayınlanacak? DGS tercihleri nasıl yapılır?” ayrıntılar işte sizlerle…

DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Dikey Geçiş sınavı (2024-DGS) tercihleri için tarih araştırmaları, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte binlerce adayın gündeminde yer almaya başladı. DGS sınav sonuçlarından aldıkları puanlara göre, üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümleri için tercihte bulunacak olan adaylardan, DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme işlemleri için tercihler alınacak. Bu doğrultuda tarihler belli netlik kazanınca haber kanalımızda yer verilecek.

Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, tercihlerini ÖSYM tarafından belirtilen tarihler arasında, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilirler.

Yerleştirme işlemlerinde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar dikkate alınacak. Bu nedenden dolayı da adayların tercih yapmadan 2024-DGS Başvuru Kılavuzunu dikkatlice incelemesi önem arz etmektedir.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800