2024 KYK Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı? KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024-2025 akademik eğitim yılının başlamasıyla birlikte KYK burs başvurusunda bulunan adaylar KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarihi heyecanla bekliyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Güncelleme:

8-13 Ekim tarihleri arasında tamamlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvurularının ardından sonuçların açıklanacağı tarih adayların gündeminde büyük yer kaplamaya devam ederken, gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılan açıklamaya çevrilmiş durumunda.

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024-2025 akademik eğitim yılının başlamasıyla birlikte KYK burs başvurusunda bulunan adaylar KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarihi heyecanla beklese de KYK burs başvuru sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz dönemde KYK burs başvuruları yine ekim ayında başlamış ve başvuru sonuçlar kasım ayında duyurulmuştu. Bu yılda başvuruların 8-13 Ekim tarihleri arasında tamamlanması nedeniyle 2024 KYK burs sonuçlarının kasım ayında açıklanması tahmin ediliyor.

KYK Burs Ödemesi Ne Kadar?

KYK burs ücretleri; 

2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, Yüksek lisans için 4 bin, Doktora öğrencileri için 6 bin liraya yükselmişti. 2025 yılında ne kadar olacağı henüz açıklanmadı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800