2024 KPSS Ön Lisans Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? Branş Bazında Sıralamaları Ne Zaman Açıklanacak?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavı sonuçlarının ardından tüm gözler 2024 KPSS ön lisans tercihleri başlayacağı tarihe çevrildi. Peki, 2024 KPSS ön lisans tercihleri ne zaman başlıyor? KPPS ön lisans branş bazında sıralama belli oldu mu? Ayrıntılar işte sizlerle…

Güncelleme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) takvimi sonrasında KPSS ön lisans sonuçları için tarih belli oldu. KPSS ön lisans sınav sonuçları açıklanmasının ardından ise adayların gündeminde elde ettikleri puanlarla tercih işlemini gerçekleştireceği tarih yer aldı.

KPSS Ön lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklandı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan sınav takvim sonrasında KPSS ön lisans sonuçları için tarih netlik kazandı. ÖSYM sınav takvimine göre, 2024 KPSS ön lisans sonuçları 20 Eylül yani bugün açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarına, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden veya mobil uygulamaları aracığıyla ulaşım sağlayabilecekler.

ÖSYM tarafından iki yıllık üniversiteden mezun olan ya da mezun olacak adaylara yönelik düzenlenen KPSS ön lisans sınavı bilindiği üzere 1 Eylül tarihinde gerçekleşti, sonuçlar 20 Eylül'de ilan edildi. Tüm süreç sonrasında adayların yeni gündem konusu, tercih tarihleri ve branş bazında sıralamalar yer aldı.

ÖSYM tarafından açıklanan KPSS ön lisans sonuçları sonrasında tercih tarihlerinin yapılacağı tarih merak konusu olsa da ön lisans için tercih kılavuzunun yayınlanacağı tarih henüz açıklanmadı. Fakat sonuçların kısa süre içerisinde açıklanması tahmin ediliyor. “Peki, ön lisans KPSS branş bazında sıralamaları ne zaman açıklanacak?” diye arıyorsanız eğer, bu soruya yanıt henüz gelmedi. 2024 KPSS branş bazında sıralamaların iki hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

KPSS Puanı Geçerliği Nedir?

KPSS 2024, sonuçların geçerlik tarihi, sınav sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süredir. Bu süre zarfında yeni bir sınavın yapılamaması durumunda söz konusu sınav sonuçları geçerli olacaktır. Yani, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edecektir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800