2024 DGS Sonuçları Açıklandı Mı? İşte DGS Sonuçları Sorgulama Ekranı

30 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı sonrasında adaylar tarafından sonuçlar merak konusu olurken, ÖSYM'den gelecek cevap heyecanla bekleniyor. İşte sizlerle ÖSYM takvimi ile DGS sınav sonuçlarına ilişkin bilgiler…

Güncelleme:

Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen sonuçların neden açıklamadığı en çok aranan konular arasında yer aldı. “Peki, DGS sonuçları neden açıklanmadı? 2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?” gibi soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) üzerinden haftalar geçmesine rağmen sonuçlarının neden açıklanamadığı, DKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adayların gündeminde büyük yer kaplasa da ÖSYM tarafından konuyla ilişkin henüz net bir açıklama gelmedi. ÖSYM, DGS'nin hangi tarihte açıklanacağıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. DKS sonuçlarının eylül ayı içerisinde duyurulması tahmin ediliyor.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden ya da mobil uygulamaları üzerinden sorgulayabilir.

Adayların sorgulama işlemlerini online olarak yapması gerekmektedir. Hiçbir adaya söz konusu sınav ile ilgili sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800