2024 DGS başvuruları ne zaman kadar devam ediyor? Başvurular nasıl yapılabilir?

10 Mayıs’ta başlayan DGS başvuruları ne zaman biteceği merak konusu olurken, Dikey Geçiş Sınavı’na başvurarak eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isten adaylar için başvurular devam ediyor. İşte sizlerle 2024 DGS son başvuru tarihi ve sınav başvurusu ile ilgili detaylar...

Güncelleme:

DGS son başvuru tarihi nedir?

Yükeköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yılda bir kez uygulanan, sınavda başarılı olan adaylar, lisans düzeyindeki çeşitli üniversite bölümlerine yerleşebilme olanağı sağlayan, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuru yapmak isteyen adaylar, için “DGS son başvuru tarihi ne zaman? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için en geç başvuru tarihi ne zaman? DGS başvurusu nasıl yapılır?” Sorulara yanıt aramaya devam ederken, Dikey Geçiş Sınavı başvuruları için son başvuru tarihi, 20 Mayıs’ta son bulduğu bilgisine ulaşıldı.

2 yıllık ön lisans programlarına yerleşen öğrencilerin eğitimine 4 yıllığa tamamlaması için yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için süreç henüz sonlanmadı. DGS’ye geç başvurular 28 Mayıs’ta alınacağı bilgisi verildi.

Başvurular nasıl yapılabilir?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri üzerinden ya da ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi aracılığıyla yapabileceği gibi, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilirler. Adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresine giriş yaparak, (TC kimlik numaraları ve şifreleri ile) başvurularını yapabilirler.

2024 DGS başvurusu yapacak kişilerden talep edilen şartlar ise şu şekilde;

DGS’ye başvuracak adaylarda, meslek yüksek okulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olmuş olması aranan şartlar arasındadır. Ayrıca, o yıl son sınıfta olan ve staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da DGS’ye başvurabilir.

KKTC meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı şartlar altında yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurarak, eğitimlerini 4 yıla tamamlayabilir.

Açıköğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan ya da alacak olanlar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuramazlar.

Yorumlar
Kalan Karakter 800