1 Eylül İtibariyle Kabin Bagaj Kuralları Güncellenecek!

Uçak yolculuğu yapacak vatandaşlar,1 Eylül itibariyle bu kuralara dikkat etmeleri gerekecek. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Avrupa Birliği (AB) genelindeki havalimanlarında bu kurallar geçerli olacak.

Güncelleme:

Belçika’nın resmi haber ajansı Belga tarafından yayınlanan haberden elde edinilen bilgilere göre, Avrupa’daki birçok havalimanında bagaj tarama cihazlarının yenilenmesinden sonra, havalimanlarında sıvı ve jel ürünlerin limitine ilişkin kabin bagajı kurallarının güncelleneceği bilgisine ulaşıldı. Ayrıntılar işte sizlerle...

“125 Mililitre Yerine 100 Mililitre Olacak”

Belçika’nın resmi haber ajansı Belga 1 Eylül tarihinden itibaren yolcuların el bagajlarında taşıyabilecekleri sıvı ve jel miktarının 125 mililitre yerine 100 mililitre olarak sınırlandırılacağını açıklayarak, söz konusu ürünlerin, uygun şişelerde ve 1 litre kapasiteye sahip olan şeffaf plastik torbalarda taşınması gerektiğini duyurdu. İlaçlar ve sıvı bebek mamaları ise bu sınırlama dahlinde olmayacak.

Avrupa Birliği (AB) genelindeki havalimanlarında kabin bagaj kuralları güncellenmesinin nedeni ise, Avrupa’daki birçok havalimanında bagaj tarama cihazlarının yenilenmesi olarak gösterilirken, AB’nin bu cihazların güvenirliğinden şüphe duyması nedeniyle sıkılaştırılmış kurallar getirdiği yönünde bilgiye ulaşıldı

Söz konusu yeni cihazların, sıvı ürünlerin el bagajından çıkarılmadan kontrol edilmesini olanak sağlaması amaçlanıyor. Yeni düzenlemelerin ise cihazların güvenilirliğinden emin oluna kadar geçerli olacağı söyleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800