1-2 Haziran Hafta Sonu Hangi Sınavlar Var?

1-2 Haziran 2024 hafta sonu üç önemli sınav gerçekleşeceği bilgisine ulaşıldı. ”Peki 1-2 Haziran hangi sınavlar yapılacak? Sınavlar ne zaman başlayacak?” işte sizlerle Haziranın ilk hafta sonunda yapılacak sınavlar ile ilgili bilgiler...

Güncelleme:

1-2 Haziran Hafta Sonu Hangi Sınav Listesi Açıklandı!

1-2 Haziran 2024 tarihlerinde MEB-ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınavların hangisi olduğunu merak ediyorsanız eğer aşağıda yer alan bilgilerden bu sorunun yanıtına ulaşabilirsiniz.

Bu hafta sonu gerçekleşsek sınavlar ile ilgili bilgiler ise şu şekilde;

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) Yarıyıl (Final) sınavlarının ise 1-2 Haziran tarihlerinde üç farklı oturum şeklinde yapılacağı bilgisi verildi.

2024 Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) 1. Dönem sınavının ise 2 Haziran tarihinde gerçekleştirileceği bilgisine ulaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının 2 Haziran tarihinde iki oturumda gerçekleşeceği bilgisine ulaşıldı.

LGS merkezi sınavına bu yıl içerisinde 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvurduğu bilgisi verilirken, söz konusu sınavın, 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okuldaki 35 salonda yapılacağı duyuruldu.

Sınava katılım sağlayacak öğrenciler başarılı dileriz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800