Sirkeci'de tarihe yolculuk: Gezilecek yerler, tarihi lokantalar ve hanlar

Sirkeci, Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze uzanan tarihiyle İstanbul'un tam kalbinde yer alan bölgelerden biridir. Sirkeci'de pazar ve diğer özel günler hariç ticaret hiç durmaz. Yazımızda Sirkeci'de gezmeniz gereken tarihi mekanlardan sadece bir bölümünü bulacaksınız.

Sirkeci'de gezilecek yerler, tarihi hanlar ve tarihi lezzetler
Sirkeci'de gezilecek yerler, tarihi hanlar ve tarihi lezzetler

Sirkeci, İstanbul'da yaşayanların adını duyduğu ama gitmediği ya da gidip de aslında görmediği noktalardan biridir. paradurumu.com olarak pazar dışında bir gününüzü ayırarak Sirkeci'de tarihe bir yolculuk yapmanızı öneririz. Pazar günleri de Sirkeci'de dolaşabilirsiniz. Fakat tarihi hanlar ve tarihi lezzet durakları kapalı olduğu için birçok önemli mekânı göremeyebilirsiniz.

Sirkeci Garı
Sirkeci Garı

1890 yılında inşa edilen ve döneminin en önemli yapılarından biri olan Sirkeci Garı, İstanbul'un en eski tren istasyonlarından biridir. Doğu Ekspresi'nin de başlangıç noktası olan gar, Osmanlı mimarisinin izlerini taşır. Sirkeci garı günümüzde bazı kültürel etkinliklere ev sahipliği de yapıyor.

Yeni Cami
Yeni Cami

17. yüzyılda inşa edilen Yeni Cami, İstanbul'un en görkemli camilerinden biridir. Caminin çevresinde ise Mısır Çarşısı Mahmutpaşa gibi tarihi yapılar ve dükkânlar bulunur.

Mısır Çarşısı
Mısır Çarşısı

1664 yılında inşa edilen Mısır Çarşısı, İstanbul'un en eski kapalı çarşılarından biridir. Çarşıda baharattan, yöresel yiyeceklere ve hediyelik eşyalara kadar birçok ürünü bulabilirsiniz.

Sirkeci'de Tarihi Hanlar
Sirkeci'de Tarihi Hanlar

Sirkeci Osmanlı dönemine ait çok sayıda tarihi han vardır. Bu hanlar her dönemin ticaret ve zanaat hayatına damga vuran alışverişin önemli yapılarıdır.

Büyük Valide Han/ Küçük Valide Han
Büyük Valide Han/ Küçük Valide Han

17. yüzyılda inşa edilen Büyük Valide Han, Osmanlı döneminin önemli ticaret merkezlerinden biridir. Günümüzde sanat atölyeleri, kafeler ve butik dükkanlara ev sahipliği yapıyor. Büyük Valide Han'la yan yana olan Küçük Valide Han da aynı tarihlerde inşa edilmiş ve tarihi dokusunu yitirmeden günümüze ulaşmıştır.

Taşhan
Taşhan

16. yüzyılda inşa edilen Taşhan, Osmanlı döneminin önemli konaklama ve ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Taşhan bu günlerde antika dükkanları ve yöresel ürünler satan işletmelere ev sahipliği yapıyor.

Sirkeci'de tarihi lokantalar ve meşhur yemekler
Sirkeci'de tarihi lokantalar ve meşhur yemekler

Filibe Köftecisi: 1893 yılından beri Balkan köfte geleneğini sürdüren Filibe Köfteci Sirkeci'nin en önemli lezzet duraklarından biridir. Pazar günleri kapalı olan Filibe köftecisinde bir aile işletmesi olarak hizmet veriyor.

Hocapaşa Pidecisi
Hocapaşa Pidecisi

Hocapaşa Pidecisi 1960'dan beri müşterilerini ağırlıyor ve Sirkeci'nin en iyi pidecileri arasında gösteriliyor. Karadeniz usulü pide çeşitleri, peynirli, sucuklu ve kıymalı pide gibi seçenekler sunuyor.

Hamdi Restaurant
Hamdi Restaurant

Sirkeci'nin ünlü kebapçılarından olan Hamdi Restaurant, 1960 yılında kurulmuştur. Lokanta, özellikle Urfa ve Adana kebabının yanı sıra şiş köftesiyle ünlüdür. Hamdi Restaurantın künefe tatlısı da meşhurdur.

Şehzade Cağ Kebap
Şehzade Cağ Kebap

Erzurum'un bu ünlü kebabını yiyebileceğiniz en doğru noktalardan biri Sirkeci'deki Şehzade Cağ Kebap'tır. Tatlı severler için kadayıf dolması da öneriliyor.

Day Day Pastanesi
Day Day Pastanesi

Elmalı turtaları çok meşhurdur. 1969'dan beri ayın adresinde müşterilerini ağırlıyor. Elmalı turtasının yanı sıra acıbadem kurabiyesi, ekler, paskalya çöreği ve un kurabiyesi de müşterilerinin beğendiği tatlılar arasında yer alıyor.

Sirkeci’de tarihi yolculuk
Sirkeci’de tarihi yolculuk

Sirkeci, İstanbul'un tarihi atmosferini keşfetmek için ideal başlangıç noktalarından biridir. Yüzyıllardır ticaretin kalbinin attığı Sirkeci'deki tarihi hanlar muhteşem mimarileriyle yerli ve yabancı gezginlerin uğrak noktalarındandır. Sirkeci'de tarihin izlerini sürerken meşhur lokantaların meşhur yemeklerini denemeyi unutmamak lazım…

Yorumlar
Kalan Karakter 800