Sağlıklı Yaşam Tarzı İçin Hangi Adımları Atmalısınız?
Sağlıklı bir yaşam tarzına nasıl ulaşılacağına dair bir sürü tavsiye olmasına rağmen, akılda tutulması gereken bazı önemli faktörler şunlar:
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlSağlıklı yaşam tarzı yaratmak ve bunu sürdürmek sadece sağlıklı beslenmekle veya egzersiz yapmakla ilgili değildir; aynı zamanda olumlu bir tutum, güçlü bir zihinsel sağlık ve sağlıklı bir benlik imajını sürdürebilmekle de ilgilidir. Sağlıklı bir yaşam tarzına nasıl ulaşılacağına dair bir sürü tavsiye olmasına rağmen, akılda tutulması gereken bazı önemli faktörler şunlar:
1. Daha fazla su için. Her gün yeterince su içmiyoruz, ancak vücudumuzun düzgün çalışması için gerekli. Su, bedensel işlevlerimizi yerine getirmek, atıkları gidermek ve vücudumuzdaki besin ve oksijeni taşımak için kesinlikle gerekli. Her gün idrara çıkma, bağırsak hareketleri, terleme ve nefes alma yoluyla su dışarı atıldığı için vücudumuzdaki su miktarını sürekli olarak yenilememiz gerekir. İhtiyacımız olan su miktarı çeşitli faktörlere bağlı, ancak genellikle ortalama bir yetişkinin günde iki ila üç litre suya ihtiyacı var.
2. Uyku düzeninizi sağlayın. Uyumadığınız zaman, daha fazla yeme eğilimindesiniz. Genellikle sadece abur cubur. O yüzden erken yatıp, erken kalkmak önemli.
3. Egzersiz yapın. Haftada birkaç kez değil, her gün. Vücudunuzu günde 30 dakika bir şekilde hareket ettirerek hastalık riskinizi azaltacak, daha yüksek kemik yoğunluğu oluşturacak ve potansiyel olarak yaşam sürenizi uzatacaksınız.
4. Daha fazla meyve ve sebze yiyin. Tüm meyve ve sebzeler, sağlığınız için gerekli olan vitamin ve mineralleri taşır. Sağlığımızı korumak için günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketmemiz önerilir.
5. Renkli yiyecekler tercih edin. Markete gittiğinizde parlak renkli yiyecekleri seçin. Bunlar antioksidan olarak yüksektir (antioksidanlar vücudumuzdaki hücrelerimize zarar veren serbest radikalleri giderir) ve daha çekici bir plaka oluştururlar.
6. İşlenmiş gıdaları azaltın. İşlenmiş gıdalar sizin için iyi değil. İşlenmiş gıdaların yapımında çoğu besin değeri kaybolur ve eklenen koruyucular sağlığımız için kötü. Bu gıdalar yüksek miktarda tuz içerir, bu da yüksek tansiyon ve kalp hastalığına yol açar. Genel olarak, etikette ne kadar çok bileşen varsa, ürün o kadar fazla işlenir.
7. Hayatınızdaki olumsuz insanlardan kaçının. Olumlu bir zihniyet, sağlıklı bir yaşamın anahtarı. Hayatınızda olumsuzluğa ihtiyacınız yok. Bir kişinin veya arkadaşınızın olumsuz olduğunu düşünüyorsanız, gitmesine izin verin.
8. İçinizdeki olumsuzluklardan kaçının. Kendinizden olumsuzluğa da ihtiyacınız yok. İçinizdeki tüm olumsuz düşünceleri bırakın. Aşırı yeme, kişi mutsuz hissettiğinde olma eğilimindedir, bu nedenle olumlu bir zihin durumunda kalarak, mutlu olmak için gıdaya sağlıksız bir bağımlılığı ortadan kaldırmış olursunuz.
9. Yemek yemeye zaman ayırın. Açlık ve tokluk hissinden sorumlu organınız mideniz değil beyninizdir. Yemek sırasında zaman ayırıp daha yavaş yerseniz, beyninize midenize “dolu” mesajını göndermesi için yeterli zaman tanır ve yemeğinizin tam olarak yutulmasına izin verirsiniz. Yemek yemeyi ne zaman bırakmanız gerektiğini söylemek için temiz bir tabağa güvenmeyin.
10. Yemeklerinizi hazırlayın. Yemekleri kendiniz hazırladığınızda, içinde ne olduğunu tam olarak kontrol edersiniz. Bu, vücudunuz için doğru sağlıklı seçimleri yapmanızı kolaylaştırır.
11. Elinizde sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Gün boyunca küçük öğünler yemek metabolizmanız için iyidir, ancak en önemli şey doğru şeyleri yemek. Gün içinde atıştırmalıklara yönelirken meyve, salata ya da taze sıkılmış meyve suları gibi konsantrelerden olmayan şeyler arayın. Bunlar besleyicidir ve size şeker krizi yaşatmaz.
Aylık Harcamalarınızı Nasıl Azaltabilirsiniz?Harcamalarınızı hızlı ve kolay bir şekilde nasıl azaltacağınızı öğrenmek ister misiniz? Harcamalarınızın azaltmanın ve her ay düzenli olarak tasarruf etmenin en iyi yolları burada.