Sade mi yaşıyorsunuz? Kendinizi test edin!
Gelirimiz ne olursa olsun hepimiz aynıyız. Hayatımızı fazlalıklarla doldurup, sonra bunalıyoruz. Bize değer katmayan eşya, arkadaş, sosyal medya takipleri derken mutsuzlaşıyoruz. Paranın gitmesi de cabası. Gelin kendinizi test edin ve sade yaşayıp yaşamadığınız öğrenin...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone Ol1- Evimde “Şimdiki aklım olsa para verip almam” dediğim eşyalar var.
❍ EVET ❍ HAYIR
2 - Dolabım, evim “Bir gün nasıl olsa giyerim/ kullanırım” diye tuttuğum eşyalarla dolu.
❍ EVET ❍ HAYIR
3 - Kullanmadığım abonelik ve üyeliklerim var.
❍ EVET ❍ HAYIR
4 - El feneri, tapu, koli bandı, pil, çakmak, cımbız, toka, diplomalar, yedek anahtar, makas, eşyaların garanti belgeleri… Rastgele seçip “Bunlar nerede?” diye sorsanız bulmam çok zaman alır.
❍ EVET ❍ HAYIR
5 - Cüzdanımda kullanmadığım kredi kartları var.
❍ EVET ❍ HAYIR
6 - Bir şeyi istiyorsam hemen alırım. ‘İstek mi yoksa ihtiyaç mı?’ diye düşünmem.
❍ EVET ❍ HAYIR
7 - Para benim için hayat amacıdır.
❍ EVET ❍ HAYIR
8 - Yakın çevremde enerjimi düşüren kişiler var.
❍ EVET ❍ HAYIR
9 - Yapmam gereken işleri günlerce, haftalarca ertelerim.
❍ EVET ❍ HAYIR
CEVAPLARINIZI DEĞERLENDİRİN
■ HARİKA!
Hayatta en büyük zenginlik, en az şeye ihtiyaç ve istek duymaktır. Siz bunun farkındasınız. Huzurun anahtarının sade ve sevdiklerinizle birlikte keyif alarak yaşamaktan geçtiğini biliyorsunuz. Aynen devam.
■ ENERJİ DÖNGÜSÜ
Finansal huzurunuz olduğu sürece durumunuz sağlıklı görünüyor. Sadeleşme konusunda adımlarınızı sıklaştırın. Her yeni aldığınız bir ürün için evinizden bir şey paylaşın. Sizin de evinizin de enerjisi değişsin.
■ BİLİM SÖYLÜYOR
Düşünün; daha sade ama mutlu, hayatın sizi daha az yorduğu bir hayata nasıl kavuşursunuz? Sahip olmak istediğiniz şeyler için borca girmeye, stres çekmeye, bu huzursuzluğu ailenize yansıtmaya değer mi? Eşyaları veya arkadaşları oraya buraya sıkıştırıp ruhunuzun daralması ne olacak?
■ NE DEĞİLDİR?
Sadeleşmek her şeyden elini eteğini çekmek değildir. İstek/ ihtiyaç, fazla/eksik, işe yarar/işe yaramaz bunu ayırt edip harekete geçmektir. Hayatı sadeleştirmeye hemen evinizden başlayın. Alın elinize ‘şeyleri’ “Bu kıyafet/ aksesuar hayatıma bir değer katıyor mu?” diye sorun. Daha fazla gülün, hareket edin, dik durun (ki stres hormonu azalsın), planlı olun, en verimli olduğunuz saati bulun. Evinizin, sizin içinizdeki bereket deresindeki tıkanıklığı giderin. Gerçek zenginliği keşfedin.
California Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre; bir evde ne kadar çok eşya varsa orada yaşayanların stres hormonu o kadar artıyor. Eşyalar sadeleştikçe mutluluk artıyor, aile ilişkileri güçleniyor. Eşyalarınızı azaltın, kendinize ve sevdiklerinize daha çok zaman ayırın.